Stök och oro i Stockholm, men lugnt i Ürümqi

Vid en demonstration i Stockholm mot Kinas förtryck i Xinjiang så utbröt ett mindre tumult invid den kinesiska ambassaden. Tre personer greps eller omhändertogs och är eventuellt misstänkta för våldsamt upplopp, vilket faktiskt verkar vara att ta i för mycket. Demonstrationen i övrigt präglades av sorgsenhet och oro för anhöriga i Xinjiang.

I provinshuvudstaden i Xinjiang, Ürümqi, var det däremot lugnt under dagen, till stor del på grund av den enorma närvaron av polise och militär som i princip innebar ett totalt demonstrationsförbud. Under tiden fortsätter motstridiga uppgifter om antalet döda att spridas.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Trotten,
Borgarmedia: Sydsvenskan1, 2, SVD, DN, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements