Israeliska soldater vittnar om övergrepp

Det vi redan visste, att Israels armé och Israel har begått och fortfarande begår planerade och beordrade övergrepp mot civilbefolkningen i Gaza vittnar nu israeliska soldater om. Man fick order om att skjuta fast de var uppenbar risk för att man skulle träffa civila. Och det var ju precis vad som hände, majoriteten av de dödade under Israels senaste överfall på Gaza var civila. Soldatena motsäger på flera punkter den officiella versionen från Israels krigsmakt IDF om massakern i Gaza:

Skrivna och videofilmade vittnesmål publicerades natten till onsdagen av den israeliska aktivistgruppen Bryt tystnaden.

Det är 30 soldater som vittnar om att de fick order om att strunta i att ta hänsyn till civila. Syftet var att minimera de egna förlusterna. På det sättet skulle man få den israeliska allmänheten att stödja operationen.

”Hellre träffa en oskyldig än tveka att skjuta en fiende”, är en typisk beskrivning av en icke identifierad soldat av hur han tolkade instruktionerna.

Dessa order utfärdades på de informationsstunder som hölls före invasionen och under den 22 dagar långa operationen, från den 27 december till den 18 januari.

– ”Om ni inte är säkra så döda”, sade dom. Det var inte klokt vilken eldgivning det blev. Vi gick in och det var helt galet hur det smällde, säger en annan soldat.

– Så snart vi nådde vår startlinje började vi helt enkelt skjuta mot misstänkta mål.

– ”I stadskrigföring är vem som helst din fiende. Inga oskyldiga”, var principen.

Det hela visar med all tydlighet att man inte kan lita på uppgifter som lämnas av det officiella Israel, dess olika propgandakanaler eller Israels medlöpare på olika bloggar och i olika tidningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Israeliska soldater vittnar om övergrepp”

  1. I hate to say I told you so var den första tanke som dök upp i mitt huvud när Ekot körde den för första gången idag. SR får passa sig så att de inte blir anklagade för antisemitism. Soldaterna lär bli anklagade för allt från självhat till landsförräderi, men heder åt dem för att de vågade vittna (om än anonymt) om Israels brutalitet.

  2. Det är ok att ni inte köper Staten Israels version men ni köper denna version rakt upp och ner.

    Nåja det beror nog på politiska syften och åsikter än rationellt tänkande.

Kommentarer inaktiverade.