Fin demonstration mot polisvåld i Göteborg

Omkring 200 personer gick i går kväll i en demonstration mot polisvåld. Detta med anledning av det våld från polisen som dödade en ung man, Johan Liljeqvist. Inte heller har fallet utsatts för någon ordentlig utredning av varför ett stort antal poliser behövde använda stora mängder grovt våld mot en ensam ung man, visserligen påtänd, men det är faktiskt ingen förklaring till polisens våld.

Det är dessutom ett ständigt återkommande problem att polisens eventuellt brottsliga beteende aldrig blir ordentligt utrett. För utredningarna sköts ju i praktiken av poliser som ofta jobbat ihop med de misstänkta poliserna. En åklagare från annan ort leder ofta utredningen, men det är inte han som genomför förhör och liknande. Först den dag vi får en obeorende myndighet, som i vissa andra länder, för att utreda polisens brott så kan man förvänta sig ordentliga utredningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Mikaela

  hejsan!, vill bara PÅPEKA att johan liljeqvist inte var påtänd vid gripandet,,,,däremot fanns en liiiiiiiiten liten mängd lsd i hans kropp men där mängden var så liten att han INTE kan ha varit påverkad av det vid tillfället, samt att lsd sitter i välldigt länge i kroppen,,,och dessutom,,vill jag POÄNGTERA att det räcker att man tar i lsd,,e på krogen eller liknande där det finns så sugs det genast upp igenom huden, och man blir positiv utan att veta om de själv! altså, bara johan vet hon han ens har intagit något sådant i överhuvud taget! vart tvungen att berätta detta för dej då jag, som johan liljeqvist vän tycker det der illa ut och att man får fel bild av johan när du skriver påtänd, då man genast tänker missbrukare! vilket Johan långt ifrån var! MVH

 • Niclas

  Mikaela:

  Oavsett om man vill stirra sig blind på att värdena visade låga värden av LSD så tror jag väl knappast att någon av hans närmaste vänner blev förvånade av att det fanns i kroppen. Att han sedan får för sig att slå sönder ett bilfönster, gör våldsamt motstånd vid gripande, det kan han ju iofs klara helt klar också.

  Men att tro att denna person fick LSD i sig via en spetsad drink eller liknande och är ”oskyldig” så skall man nog ta av sig skygglappar. Den mängd LSD som kroppen kan ta upp via huden är för låg för att ens ge utslag på labbrapporter.

  Det är extremt tråkigt när sådant här händer, men det hjälper ingen om man försöker få det att se ut att allting är en annan persons fel. Hade den gripna inte slagit sönder ett fönster eller gjort våldsamt motstånd så hade vi inte haft denna tragiska händelse, eller hur?

 • Mikaela

  så det ger polisen rätt att begå såpass mycket/många fel att en 24 -årig man dör??

  det jag påkeddade var att han faktiskt inte var PÅTÄND(är förjävligt rent ut sagt att han målas ut som en missbrukare), och som du säger labb rapporten visade såpass små mängder,,å när dom gör ordentlig obduktion och tar prover så syns ALLT,,i ryggmärgen sitter LSD i i flera år!
  Du vet inte VARFÖR johan slog sönder rutan,,du vet inte VARFÖR han gjorde motstånd,,,kan berätta för dej att johan blev extremt jävla rädd för polishunden och sprang upp på biltaket,,hade polisen tagit bort hunden, hade johan kommit ner å vart lugn! och våldsamt motstånd kan ja inte heller kalla det,,,vittne på plats sa till polis på plats vid flertal tillfällen att -SLUTA DET ÄR ÖVERVÅLD! vilket man bara sket i å sa att det ser alltid värre ut än vad det är…eller e de kanske rätt å vara massa poliser över 1 kille,,å sedan som polis brevid mata in slag i johans huvud med batong så fort det blev en lucka..vem FAN hade inte gjort MOTSTÅND då! av smärta om inte annat! finns mycket ssom hade kunnats göra annorlunda,,men Påtänd var han tamejfan inte!