Även svenska fartyg tycks ha problem med att navigera

Häromsistens gick ett italienskt tankfartyg på grund utanför Göteborg efter att ha missat farleden med några kilometer. Sen skyllde man på allehanda tekniska problem, vilket fick i all fall mig att undra hur det egentligen var med navigationskunskaperna ombord på tankern.

Men uppenbarligen är det inte enbart italienska tankers som har problem att navigera. Den slutsatsen kan vi dra efter att två Gotlandsfärjor krockat i Nynäshamn. Man undrar ju verkligen hur sådant kan hända.

Självklart blev folk mycket rädda, för alla i detta land känner ju till olyckan med Estonia. Nu var det ju ingen risk att det skulle bli nåt liknande här, då de flesta ju också visste att man inte var långt från land. Men för några sekunder så var nog ganska många ombord på de två färjorna mycket skräckslagna.

De riktigt stora problemen med denna krock är ju att folk blir rejält försenade både till och från Gotland, även om en del människor faktiskt blev skadade. Vilket ju faktiskt är ett överkomligt problem i motsats till döden.

Men frågan är hur det egentligen står till med navigationskunskaperna ombord på Gotlandsfärjorna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Erik

    En gotlandsfärja lyser som en julgran på radarn, undrar om navigatören var packad ?

  • prakty

    hahaha ja, Erik, fint sagt..å lite spännande är det allt…tror dom är lite lallare där uppe på bryggan. Kul att man ska åka på ”årsdagen” av deras krock-sak hehe. spännande 🙂 kanske kör ett 1årsjubileum och krockar med något annat i år:P