Black Cobra på väg att etablera sig i hela Sverige

Black Cobra, ett gäng som ursprungligen kommer från Köpenhamn har tidigare etablerat sig i Malmö och har även nämnts i samband med de olika skottlossningarna i Halmstad. Enskilda medlemmar har också rapporterats från Göteborg och nu har alltså flera medlemmar både rapporterats om och setts i Stockholm med flera städer:

I Stockholm har flera personer synts i tröjor med Black Cobra-emblem, en symbol om medlemstillhörighet att likna vid mc-gängens västar med ryggmärken.
– I dagsläget vet vi inte om de här personerna är lokala eller bara på genomresa. Vi kan alltså inte påstå att de finns etablerade i Stockholm, men det kan i alla fall tolkas som att de undersöker marknaden, säger Bengt Nylander till DN.se.

Men det kan alltså vara så att de redan etablerat sig i Stockholm?
– Ja så kan det vara, säger Bengt Nylander.

Liknande observationer har gjorts av polisen i Göteborg, Uppsala, Helsingborg, Halmstad och Eskilstuna.
– Vi följer den här utvecklingen väldigt intensivt. Vi har några grovt kriminella personer som har presenterat sig själva gentemot andra som medlemmar i Black Cobra. De har också till vissa delar varit synliga med symbolen på tröjor, säger Fredrik Wallén, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i Södermanland.

Gänget Black Cobra har varit inblandade i det stora gangsterkriget som rasat i Köpenhamn under förra året och början av detta år. Där har man stridit med Hells Angels om kontrollen över handeln med cannabis i Köpenhamn. En strid som Hells Angels faktiskt kan ha gått segrande ur. Något som i så fall kan innebära att Black Cobra har haft behov av att delvis söka sig till andra jaktmarker. Men det kan vara så att Black Cobra expanderar sin verksamhet av helt andra skäl. Precis som vilket stort företag som helst.

Intressant?
Borgarmedia: HD1, 2, AB, HBL,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Bor sj?¶lv i Danmark (K??penhamn, Ballerup). Och h?¶r ?¶r problemet stort med Black Cobra osv, Blågårds osv.

  Skillnaden mellan rockers o invandrar band ?¶r att de senare ger sig på alla o allt, vilket inte rockers g??r. Och det handlar om mer ?¶n Hasch o dylikt.

  Mvh
  Micke

 2. Mikael: Den skillnaden finns inte i Sverige. Och vad jag känner till från kamrater och vänner i Köpenhamn. Inte i Danmark heller.

  Majoriteten av dödade i Göteborgs gangsterkrig (Som är värre än i Köpenhamn och som pågåt mer eller mindra oavbrutet mellan olika konstellationer sen 2001) är andra gängmedlemmar. Det finns ingen skillnad på hur olika gäng har uppträtt id etta krig.

  Bandidos har sprängt bilbomber mitt på dagen i centrala Göteborg. Nåt gäng (ännu okänt vilket) avrättade en oskyldig (man tog antagligen fel på person) och såväl OG, HA-kretsen som Naserligan och Bandidos-grupperingen har skjutit vilt i bostadsområden och på badplatser.

 3. Nja vad vet jag, bor och arbetar bara i K??penhamn. Talar med folk dagligen, och en majoritet ser det på detta s?¶ttet, men dom har f??rmodligen fel, i synnerhet då mina danska v?¶nner som fortfarande bor på N??rrebro, men de flyttar snart iofs pga av alla de problem invandrarbanden st?¶ller till med.

  Mvh Micke

 4. Pingback: Tre politiska aktioner i förorter - men ack så olika | Svensson

 5. Pingback: Black Cobra försöker rekrytera i Göteborg | Svensson

 6. Pingback: Malmös "jugoslaviska" maffiakretsar | Svensson

 7. Pingback: Nya gangstergäng i Skåne | Svensson

 8. Pingback: Nya gangstergäng i Skåne – Röda Göteborg

 9. Pingback: Black Cobra - ett av de största kriminella nätverken i Norden | Svensson