Fängelse för misshandel av Martin Kinnunens flickvän

De tre unga kvinnor som varit misstänkta och åtalade för misshandel av Sverigedemokraternas partisekreterare Martin Kinnunen och hans flickvän på nationaldagen i år har nu dömts till fängelse för misshandeln av flickvännen. För den misstänkta misshandeln av Kinnunen själv friades de på grund av brist på bevis. Två av de dömda kvinnorna är från Västsverige.

Jag finner nog straffen ganska adekvata i sammanhanget. Misshandeln tycks ha varit planerad då paret följts efter en stund.
Oavsett om de dömda tillhör en vänsterorganisation eller ej så är denna typ av agerande mot andra människor inte acceptabel. Och Sverigedemokrater är också människor.

Om de dömda tillhör en vänsterorganisation (I vilket fall som helst tycks en av dem haft kontakt med vänsterorganisationer, då hon uppger sig ha arbetat med Göteborgs Nätverk mot rasism) så måste det hela fördömas å det skarpaste. Av flera anledningar.

1. Våldsaktioner av denna typ är inte acceptabla i ett samhälle av Sveriges typ. Det finns bättre sätt att bekämpa det man inte gillar.
2. Individuellt agerande på detta sätt lär ingen människa någonting, det bygger ingen rörelse och det stärker inte vänstern.
3. Det hela försvagar inte Sverigdemokraterna på något sätt. Det är bättre att arbeta med demokratiska metoder för att nå det målet.
4. Aktioner av detta slag, om de förknippas med vänstern, försvagar i själva verket vänstern och försvårar mobiliseringar mot orättvisor, nedskärningar etc.

Så där kan jag hålla på. Men kort sagt: Misshandeln mot Martin Kinnunen och hans flickvän är inte försvarbar och den är inte acceptabel.

SJälv har jag i många år varit aktiv i Göteborgs Nätverk mot rasism (GNMR) som är en organisation som inte använder våld i sin verksamhet och det är möjligt att en av de unga kvinnorna har arbetat med GNMR och att jag därmed vet vem hon är. Men det ska understrykas att GNMR inte använder våld i sitt arbete. Om en person som arbetat med ntverket gjort det är det den personens indiviuella val som GNMR inte kan lastas för och inte ta ansvar för. Men det betyder också att jag förmodligen/eventuellt känner eller känner till en av de dömda och nästa gång jag träffar henne kommer jag att kritisera hennes val att misshandla Kinnunen och förklara varför jag anser att det inte är acceptabelt.

Det finns ingen anledning för oss inom vänstern att försvara denna typ av överfall och agerande. Det måste fördömas.

Intressant?
Borgarmedia: DN, HD, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , ,

Advertisements