Gripanden i Västra Frölunda

Två män i Västra Frölunda greps av polisens piketstyrka på torsdagseftermiddagen. Av en del personer kopplas gripandet ihop med den skottlossning som ägt rum i Tynnered i veckan, men polisen förnekar detta. Eftersom piketen omskötte gripandet kan man däremot utgå från att de gripna betraktas som farliga och att det är ganska troligt att de därmed tillhör gangstermiljöerna i Göteborg.

Samtidigt skriver GP att lagstiftning som tagits fram för att göra det lättare att bekämpa de kriminella gängen inte används. Den troliga orsaken till det verkar vara att den aktuella lagstiftningen inte passar in i övrig svenska lagstiftning och därför i praktiken är ineffektiv. Åklagarmyndigheten vidhåller dock att det handlar om att åklagarna måste utbildas bättre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements