Kerkyra (eller på andra språk Korfu) – 33 år senare

Jag kan lätt konstatera att medan jag kommer ihåg de gamla delarna av Ioannina, Ali Paschas borg ioch den muromgärdade gamla staden smat Veli Pascha-moksén väl så är det svårt att få koll på var jag brukade befinna mig när jag var i Kerkyra stad. Minnet säger att jag ibland var vid de gamla venetianska/osmanska befästningarna. Men jag minns klart att jag bodde i en annan del av staden. Dessutom minns jag ett vackert torg och jag har ingen aning om var det torget befinner sig.

För där jag är i skrivande stund är det sannerligen inte vackert. Jga befinner mig ner i hamnen bland fabrikruiner, gamla hus med italienskt utseende och rivningstomter. Det här är definitivt inget område för turister även om färjehamnen ligger precis där jag är. Kanske bodde jag för 33 år sen faktiskt i det område där jag nu befinner mig. För jag vet att det krävdes en lång promenad för att nå de äldsta delarna av Kerkyra stad. Längs med kajen och innan dess gick man nerför en backe mot havet om jag kommer ihåg rätt. Dessutom kunde jag när jag anlände för en vecka sen till Kerkyra konstatera att staden växt rejält sen 1976.

Men jag kommer inte att undersöka det hela just nu, för klockan 14:00 på dagen (på grund av brist på internet kommer är  detta dock postat betydligt senare) är det alldeles för hett för att ta en promenad med ryggsäck. Dricker istället lugnt min frappé och väntar på att det ska bli svalare. Då ska jag nog flytta mig några meter till en restaurang och äta nån liten köttbit för att vid niotiden ta en taxi till flygplatsen.

Här kommer fortsättningen några timmar senare. Jag har förflyttat mig in till gamla stan. Och nog kom jag ihåg rätt hur man gick och här känner jag igen mig. Det är dock åtskilligt dyrare än det var för 33 år sen. Och dessutom mycket dyrare på Kerkyra än i Ioannina. Det märks när jag dricker frappé och när jag åt. God mat, men ganska dyr får man nog säga.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, AB, DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , ,

Advertisements