Skånepolisen och Bandidos

Del 2 av 6 i serien Polisen och brottsligheten

Det har uppdagats att en polis i Skåne, närmare bestämt i Trelleborg, varit med i en MC-klubb, Veterans MC, som har vänskapliga förbindelser med Bandidos. Det är inte första gången och knappast heller sista gången som en sådan koppling mellan mc-brottslighet och poliser görs. Det är naturligtvis också helt olämpligt att denna polis arbetar kvar inom verksamheten och förstås helt riktigt att han tills vidare arbetar på inre tjänst.

Han borde helt enkelt sägas upp då det utan tvekan finns möjligheter för Bandidos att utnyttja hans position. Detta även om polismannen har lämnat klubben på eget bevåg och även om han agerat gentemot kontakterna med Bandidos. På grund av detta agerande från den aktuelle polismannen bör dock polismyndigheten i Skåne vara honom behjälplig med att skaffa ett nytt arbete.

Intressant?
Borgarmedia: YA,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Om Veterans MC från Trelleborgs Allehanda:

I början av sommaren flyttade MC-klubben Veterans MC in i en gammal mack i Anderslöv. Då avvisade både polis och klubb misstankarna om att det skulle röra sig om ett kriminellt mc-gäng. Efter att medlemmar från Bandidos varit på besök i Anderslöv fick polisen upp ögonen för klubben. Flera Anderslövsbor uttryckte oro över detta. För att lugna invånarna bjöd MC-klubben in allmänheten till öppet hus den 11 juli.
Veterans MC grundades 2007. Klubben finns även i länder som Tyskland, Frankrike, Grekland och Holland.

Läs mer om Bandidos.

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 

Series Navigation<< Alcatrazlistan och polisens kopplingar till organiserad brottslighetGöteborgspolisen och den organiserade brottsligheten >>
Advertisements

5 Replies to “Skånepolisen och Bandidos”

  1. Denna ”polis” är absolut ingen vanlig polis. Han är allmänt känd för att ta lagen i egna händer och jag känner flera stycken som blivit mer eller mindre misshandlade av honom. Han tog ofta fast de yngre mopedisterna med trimmade mopeder och erbjöd att dela ut böter eller ”få en snyting”.

    Detta är en tjock jävla gubbe, att ingen ”visste” att polisen i fråga rörde sig med Bandidos är en modifikerad sanning. Skulle nog påstå att de bara tittat åt andra hållet, alla vet.

  2. Hm. Meningen ”han borde helt enkelt sägas upp” gillar jag inte. Meningen ”polismyndigheten i Skåne bör vara honom behjälplig med att skaffa ett nytt arbete” gillar jag bättre. Vilket är det som gäller?

    Jag förstår att han kan anses som olämplig, men samtidigt så är man ju lite rabiat när det gäller för enkla uppsägningar. Jag vet i och för sig människor inom kriminalvården som inte fått vara kvar på ganska lösa boliner (släktingars kriminalitet etc.) men, men. Tror du förstår vart jag vill komma.

  3. Mikael: Vad tror du om att kombinera de två. Uppsägning men hjälp till nytt jobb. Det ena skrev för att markera att jag inte vill se sådana poliser, det andra för att markera att även underliga typer ska behandlas som människor.

Kommentarer inaktiverade.