Svininfluensan är en vanlig influensa eller i alla fall som en vanlig influensa

Svininfluensan är inte farligare än en vanlig influensa och förmodligen mindre smittsam än en vanlig influensa. Altså inget som man behöver massvaccinera mot, inget man behöver bli hysterisk över och inget man behöver oroa sig speciellt mycket för. Precis som när det gäller en vanlig influensa kommer dock ganska många förmodligen att dö i Sverige om svininfluensan får fäste, något som ju ännu inte hänt. Det handlar främst om gamla, människor med andra sjukdomar som sätter ner immunförsvaret och barn som är i riskzonen. Det är samma grupper som dör av svininfluensa som av vanlig influensa. Den hysteriska rapporteringen i svenska media under sommaren har varit helt obefogad.

Intressant?
Borgarmedia: Politiken1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , ,

Advertisements