Ockuperade fritidshemmet i Lund utrymt

Fritidshemmet Romano Trajo i Lund som ockuperats utrymdes tidigt i morse av polisen. Enligt polisen gick utrymningen lugnt till. Hur det egentligen var får vi reda på när de gripna (misstänkta för olaga intrång) ockupanterna släppts från polisstationen.

Men uppenbarligen är kampen inte slut för det för på onsdag blir det demonstration. För då ordnar Lundabor mot nedskärningar en demonstration kl. 18, samling Stortorget i Lund. Parollerna är breda; kommunen ska öppna Romano Trajo igen, mot höjda busspriser och nedskärningar i offentlig verksamhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: eiz skriver Vägen mot Revolutionen, kimmuller skriver Urban Golf, Kristoffer Ejnermark skriver Slavoj Žižek om att vara revolutionär idag

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “Ockuperade fritidshemmet i Lund utrymt”

  1. Lugnt, tja, det beror på va du menar. De ockupanter som var vakna i byggnaden möttes av polis med dragna vapen. Dock uppstod ej handgemäng mer än att 2 personer utan att lyckas försökte springa därifrån och blev snabbt gripna.

  2. Kristina: Dragna vapen? Det är faktiskt helt oacceptabelt! I alla fall inte vad jag skulle kalla lugnt.

  3. Jag förstår inte alls motståndet mot stängningen av Romano Trajo. Att just romska barn ska ha ett speciellt fritidshem som andra barn inte får gå på är inte bara rasistiskt utan också direkt integrationshämmande. Självklart ska romska barn gå på samma fritids som svenska, albanska, irakiska och somaliska barn, allt annat är ju direkt vansinne.
    Hur kan man förvänta sig integration om man redan från barnsben skiljer människor åt baserat på deras etnicitet?

  4. Dragna vapen? Later helt sjukt! Om det ar sant, vad berodde de dragna vapnen pa? Antar att Polisen har regler for nar vapen ska dras etc.

  5. Jakob:

    Du vet inte vad du snackar om. Det fanns barn från svenska hem också på fritidsgården. Nästan alla av ockupanterna har svensk bakgrund.

Kommentarer är stängda.