Copycats i Tynnered

Ungdomar i Tynnered vill uppenbarligen inte vara sämre (eller ska man skriva bättre) än sina motsvarigheter i Backa och Biskopsgården. Så de tuttade i natt på en container och några bilar samt kastade lite sten. I motsats till i Backa kastade de dock sten på räddningstjänsten och inte bara på polisen. Dessutom kastade man sten på en väktare och en fältassistent. Snacka om missriktad aggression. Räddningstjänsten verkar dock ta det hela med ro och konstaterar att bränderna inte är speciellt svårsläckta:

Det som brann var bland annat en bil, en container, en moppe, och en lastbil. Bränderna i sig är varken svårsläckta eller särskilt stora. Men enligt Ola Lie känns mönstret igen från andra områden runt i staden.
– Det här är samma typ av bränder som förekommit i Tynneredsområdet, Biskopsgården och Backa under en längre tid nu, säger han.

Att ungdomarna i Tynnered nu agerar på liknande sätt som de i Backa har dels med kopieringsbeteende att göra, dels med samma orsaker som skapat oroligheterna i Backa och Biskopsgården att göra, sysslolöshet i mellanrummet mellan arbetets start för föräldrarna och skolans start, arbetslöshet, frustration osv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  Det största problemet är föräldrarna! Ingen tvekan om att det är så det ligger till. I alla fall i Tynnered bordet så mycket föräldrar som inte har en aning om vad deras ungar håller på med. De låter dessutom småungar vara ute halva nätterna utan någon som helst tillsyn.

  Varken ”sysslolöshet i mellanrummet mellan arbetsstart för föräldrarna och skolans start”, arbetslöshet eller frustration är någon godtagbar anledning till att hålla på så som de gör. Det är dessutom inget som bara pågår en kort tid på året. I tynnered håller det på året om. Det eldas upp mopeder, motorcyklar föråd och anndra mindre byggnader här året om. Vansinnighestsfärder med motorcyklar där barn leker. Listan på vad som händer här året om kan göras lång.

  Hade föräldrarna tagit sitt ansvar så hade det sett annorlunda ut!

 • Johan

  ”Martin” problemet är väll att du blandar ihop ”godtagbar anledning” och ”korrekt förklaring”.

  Det som är intressant är att hitta orsaken till problemet, ha vettiga analyser och försöka forma samhället på bästa möjliga sätt.

  Vad du tycker är en godtagbar anledning till att bränna en lastbil är ointressant på alla sätt och vis.

  Allting ungdomar och barn gör kan skyllas på föräldrar. Alla samhällets problem kan skyllas på någon.

  Men ska vi komma nånstanns får vi tänka längre än så.

 • Pingback: Det är väl inte så svårt att förstå orsakerna till ungdomsoroligheterna | Svensson()