Nazister gick bärsärkagång i Majorna?

Ett antal maskerade personer tycks natten till lördagen ha gått bärsärkagång i Majorna. Det finns all anledning att misstänka nazister för dåden och de våldsamma aktiviteterna. Majorna är ansett för att vara ett vänsterfäste och den typen av våld som de maskerade personerna ägnade sig år är typiskt för den typ av våld som högerextremister och nazister brukar ägna sig åt.

När polisen kom till platsen där de maskerade personerna misshandlat folk utsattes de för stenkastning, något som tycks ah blivit en popultär sysselsättnign i Göteborg under de senaste dagarna. Något som förstås inte kan försvaras i nuvarande läge, varken i Backa, Biskopsgården, Tynnered eller Majorna, även om orsakerna kan förstås.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , ,

Advertisements
 • Aj aj. Om det är nazister är det en klar krigsförklaring.

 • Hur kan du vara så säker på att det är nazister? Bara för att dom är i Majorna? Majorna finns allt möjligt, inte bara åt vänster eller höger, Majorna är den stadsdel i Göteborg som består av alla olika sorters personer.

  Det känns ju väldigt onödigt att sätta en stämpel på sånt här? Jag förstår inte riktigt varför alla sätter stämpel på alla personer hela tiden.
  Ska inte alla vara jämlika?

  Jag tycker det är jätte hemskt att folk beteer sig så här, och att världen håller på att spåra ut. Men jag tror inte det handlar om att man är höger eller vänster. Jag tror det handlar om så mycket mer än just de där… Så mycket mer än politik och åsikter.

 • Anders_S

  Emelie: Vänsterfolk överfaller inte vem som helst på gatan. Det har aldrig hänt. Vänstefolk har överfalit organiserade nazister. Inga andra. Nazister överfaller däremot alla möjliga och är bar mycket brottsligare än vänsterfolk.

  Om befolkningen i Majorna uppfattas som vänster vilka tror du då det är som åker till Majorna med spårvagn, hoppar av och börjar misshandla folk? Andra Vänsterfolk? (vilket som sagt vad aldrig hänt, att vänsterfolk har överfallit någon på måfå). Kort sagt, att tro att det skulle kunna var vänsterfolk är bara korkat och/eller bygger på okunskap.

  Att toro attd et är nazister är däremot logiskt. De överfaller på måfå, de har hög brottslighet och attackerna skedde i en stadsdel som uppfattas som vänster. alternativet är att det är vanliga smågangsters som ballat ur.

 • Lorpi

  Skulle nog snarare tro att det är ‘kids’/’smågangsters’ som ‘roat’ sig.
  Troligare än nazister faktiskt.

 • Jo, det verkar så nu, Lorpi. Men när det hände var det osäkert. Och hade lett till krig.

 • Kallokain

  ”Vänsterfolk överfaller inte vem som helst på gatan. Det har aldrig hänt. Vänstefolk har överfalit organiserade nazister. Inga andra.”

  Rent nonsens. På senare tid har hel del våld och skadegörelse riktats på måfå mot vem som helst, utav vänsteraktivister.

  De maskerade männen är troligtvis og-hangarounds som vill göra en räd för att bli accepterade utav organisationen. Majorna må ses som en vänsterstadsdel, men det är också en sk ‘svennestadsdel’.