The Lions Family – nytt kriminellt gäng i Malmö

När det påtalades i media och i kommentarer till mitt första inlägg om Reclaim Rosengård att gängmedlemmar i gänget The Lions Family (också Lion Family) var bland de som körde bort det fiaskobetonade Reclaim Rosengård från den ursprungliga festplatsen i Rosengård var det första gången jag hörde talas om gänget.

Det kanske inte är så konstigt. Det är ett relativt nytt gäng och det är möjlgit att gänget bildats av lokala kriminella förmågor i Malmö som en ren motvikt till Black Cobra, ett gäng med ursprung i Danmark och som växer snabbt i Sverige. Ett gäng som dessutom för en del betraktare och besökare framstod som medarrangörer av Reclaim Rosengård.

Men många medlemmar i The Lions Family har ett digert brottsregister och är yrkeskriminella sen länge.

Att kriminella gäng tar del i politiska händelser, eller i dett fall i vad som borde varit en politisk aktion, är nu inte något nytt. Nytt för Sverige kanske, men vanligt i många andra länder som exempelvis Italien. Och det har förekommit i Danmark där Black Cobra aktivt arbetat för att förhindra kravaller på Nörrebro. Hells Angels å sin sida har i det pågående danska gangsterkriget allierat sig med nazistiska grupperingar som White Pride i Århus.

Intressant?
Borgarmedia: KVP, Nyheter24, Ekuriren, YA, Sydsvenskan,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Black Cobra fås ofta att framstå som trevliga dunungar, trots att deras kärnverksamhet tycks gå ut på samma saker som Lions Family. Jag tycker den tendensen är direkt obehaglig.

  2. Pingback: Tre politiska aktioner i förorter - men ack så olika | Svensson

  3. Pingback: Malmös "jugoslaviska" maffiakretsar | Svensson