Lugna Gatan är ingen bra organisation

Lugna Gatan använder samma metoder som gangstergäng för att hålla ordning. Dvs hot om våld och en attityd av avståndstagande från resten av världen. Det har fått polisen i Göteborg att vägra ha samröre med organisationen. Det är också troligt att negativt inflytande från personer anställd i Lugna Gatan och tidigare anställda i Lugna Gatan på ett negativt sätt har påverkat de ungdomsmiljöer där oroligheter utbrutit i Göteborg.

Men det är inte bara i Göteborg som Lugna Gatan är ett problem. I Malmö utreds en rad anställda i Lugan Gatan för en rad olika brott, allt från våldsbrott till bedrägerier. För mig är det inte förvånande att polisen vägrar samarbeta med Lugna Gatan. Däremot är jag extremt förvånad över att kommuner i Sverige vill anlita dem och finansiera dem. Något som just nu är aktuellt i Gunnareds SDN (Gårdsten, Angered C, Lövgärdet, Rannebergen osv) i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • http://sydsvenskan.se/malmo/article545417/Polisen-anklagas-for-trakasserier.html – LG anklagar polisen i Malmö för trakasserier.

  Jag kan inte se att det kommer att hålla. De är, precis som du skriver, inte så trevliga.

 • Susz

  Är det så borde kompetent personal anställas då..
  fördet behövs – undomarna behöver komma bort från rasistiska sekter..
  finns ite stöd för det- så får de övertaet somde vill

 • Sixten

  Helt självklart ska Lugna Gatan läggas ner!

  Sex miljoner av Malmös skattepengar behövs på annat håll. Det räcker med allt som gangsterna tillägnar sig på annat sätt. Skola, vård och omsorg behöver mer än detta men …

  Malmö kommun måste lyssna bättre på polisen och vettigt folk och inte låta sig förföras av de samvetslösa, egoistiska bedragarna och roffarna. Inrätta en effektiv och funktionell kontroll inom försäkringskassa och socialtjänst – stoppa förödelsen innan Malmö blir en total gangsterstad!

 • Alia

  Jag tycker det är synd att stämpla alla på Lugna Gatan så negativt, det finns folk där som gör sitt bästa också och som inte alls håller på med kriminella saker. Människor är så duktiga på att tycka till när det handlar om något så negativt. Lugna Gatan har och är bra på många bra saker.

 • Pingback: Malmöpolisen kritiserar Lugna Gatan | Svensson()

 • Pingback: Tre politiska aktioner i förorter - men ack så olika | Svensson()

 • Lovisa

  Saken är den att Lugna gatan är den bästa organisation jag hört talats om! Polisen (dock självklart inte alla) behandlar många av värdarna där som skit. Hela poängen med lugna gatan är att ledarna har varit kriminella, därför kan de också hjälpa ungdomar att komma på rätt spår igen. Personligen har jag träffat dem och det jobbet de gör är oersättligt. Polisen dömer dem efter deras förflutna som kriminella, men de vägrar inse att de har förändrats.

  Ni har alldeles fel! ni har inte träffat dem. de är de trevligaste människor jag någonsin träffat, så sluta döma dem utan att ha all fakta!