Oegentligheter på privatskola

En privatskola som just gått i konkurs har avslöjats med oegentligheter vid betygsättning. I detta fall är det en rektor som gett sin egen son högre betyg och betyg i en kurs som skolan inte ens haft. I min mening är det ett typexempel på de problem som man får med privatskolor. Skolorna blir beroende av hur bra eleverna klarar sig och det blir automatiskt en press uppåt när det gäller betygen. Detta förfarande innebär en förflackning av skolornas styre som innebär att ren korruption och fusk inte är så långt bort vilket nu nu alltså har sett på en skola i Uppsala.

Fler och fler privatskolor innebär också att den kommunala skolan kan få problem. Detta då det kan uppstå överkapacitet vad det gäller skolor. Resultatet kan bli för få elever i en del skolor, inklusive kommunala dito med resultat att man kan behöva spara pengar. Något som då kan gå ut över säkerheten i skolan med olyckor som följd.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. TB: Nej, som jag har skrivit medför privatisering negativa effekter också inom den kommunala skolan.

  2. Ett otroligt långsökt resonemang! En korrupt rektor som gynnar sitt barn har väl inget att göra med privatskolors betygsättning i övrigt. Fast långsökta resonemang behövs ju när man skall förvägra folk saker som de bevisligen vill ha och uppskattar — vare sig det gäller utbildning eller sjukvård. I vänstern värld är allt lika dåligt och det är ju en sorts definition av rättvisa och solidaritet.

  3. Pingback: Ökande klassklyftor i skolan | Svensson