Framgångsrik gräsrotskamp mot bostadsrättsombildning

linjallogga1-thumb.jpg

Föreningen Rädda Linjalen har lyckats stoppa en ombildning till bostadsrätter för 455 hyresrätter i storlek 1 rok till 5 rok på Åsögatan 46-89:

LINJALEN ÄR RÄDDAD! Hyresgästerna sa till NEJ till bostadsrätt!

Resultatet av kvällens omröstning är en stor seger för demokratin.

På den förra köpstämman den 2 april sa hela 57 % av hyresgästerna NEJ till ombildning av kvarteret Linjalen. Trots det valde Brf Linjalen att fortsätta ombildningsförsöket. För många hyresgäster har de senaste månaderna varit en tid av oro. Men nu har hyresgästerna sagt sitt och detta måste bostadsrättsföreningen respektera. Nu kräver vi från Rädda Linjalens sida att Brf Linjalen omedelbart kallar till en extra föreningsstämma och där fattar beslutet att lägga ner bostadsrättsföreningen.

Den här stämman startade inte ens. Trots att man inte velat redovisa sitt medlemsantal har vi samma farhågor som förra gången: Brf Linjalen har inte heller denna gång ens så många medlemmar att det räcker till en omvandling ens med 100% ja-röster!

Ganska bisarrt. Eller hur? Ytterligare ett halvår och ett antal miljoner i missat underhåll har det kostat – helt meningslöst.

Intressant?
Bloggat: Lodenius, Stockholmsvänstern, Egon Frid, Bergslagsblogg, Planetluffaren,
Läs mer: Stockholmsfria1, 2, ETC, Zinkenshem,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements