Vad kan man blogga om?

Det frågar GP idag med anledning av att en ung tjej som på sin blogg skrivit taskigheter om sina klasskamrater fått motta diverse hot. Att flickan i fråga fått motta hot är jag inte speciellt förvånad över. Hon har helt klart förolämpat och varit otrevlig mot klasskamraterna. Det är naturligt att folk blir förbannade. Även om det kanske verkar som om nån gått lite för långt denna gång.

Den typen av skriverier ser jag som helt olämpliga, men tyvärr är det vuxna människor och kändisbloggare som den standarden för en del bloggare. Såna som Alex Schulman (det är fullt möjligt att han är trevligare idag, men han verkar då inte mindre självupptagen), Katrine Zytomiserska med flera. Den typen av bloggande är inte skriverier utan bara svinerier. Det finns ingen anledning att man ska acceptera en så rå ton som den unga tjejen använt på sin blogg och jag ser inget försvar för henne. Hon har burit sig svinigt åt och får ta de otrevliga konsekvenserna. Men det hindrar ju inte att även de som hotat henne har burit sig felaktigt åt och att många unga faktiskt borde fundera lite på hur de faktiskt uppför sig mot andra. Både på bloggar och i verkligheten.

I en annan artikel menar GP att man måste vara extrem för att få framgångar som bloggare. Det är inte min uppfattning. GP har fel där. De flesta framgångsrika och välbesökta bloggar verkar inte speciellt extrema utan mer mainstream (det gäller exempelvis de mest populära vardags- och modebloggarna. De är ganska mainstream tycker jag nog. Även på den politisk sidan är det mest lästa bloggarna ganska stillsamma även om det uttrycks klara åsikter, antingen långt ut på vänsterkanten, på högerkanten och för piratpartiet för att nämna de vanligaste politiska inriktningarna bland populära och mycket lästa politiska bloggar.

För övrigt kan man nog  blogga om allt, bara man inte beter sig som en skitstövel. Det senare är något jag definitivt inte gillar. Det behövs definitivt inte för att man ska bli en av de mest lästa och länkade bloggarna i Göteborg i alla fall.

Intressant?
Borgarmedia: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements