Vi ser kanske samband som inte finns

Det finns ingenting som säger att de senaste bilbränderna faktiskt har samband med varandra eller med de ungdomsbråk som ägde rum i Göteborg förra veckan och veckan innan dess. De kan förstås vara det, om inte alla så i alla fall några eller nån enstaka, och då är det bara en fortsättning i mindre skala på de oroligheter som varit. Bilbränder i Göteborg är nu inte helt ovanligt och det beror på att det är en vanlig metod bland gangstergängen för att hota och skrämma motståndare eller sådana som inte vill betala för beskydd.

Detta är något som alltså förekommit i Göteborg under många år tillsammans med uppgörelser mellan gäng med skjutvapen på badplatser och i bostadsområden.. Även rena bombsprängningar mitt i centrala staden på dagtid har ägt rum som delar i gangstergängens strider med varandra. Det har blivit en del av vardagen som de flesta göteborgare inte berörs av eller känner sig hotade av. Men de vanliga människor som fått sina bilar skadade i gangsteruppgörelser eller i de ungdomsbråk som varit är det förstås problematiskt för. Men är det bilar som tillhör gangsters så bryr jag mig och andra göteborgare sig mycket lite.

Intressant?
Bloggat: Roya,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Kina Thorsell

    Trist bara att det drabbar oskyldiga. Kom till Folkhögskolan i Biskopsgården i morse och möttes av ett utbränt bilvrak mitt på gården bara någon meter från själva byggnaden. Hade brandkåren kommit bara nån minut senare så hade hela skolan varit nedbränd.
    Detta sker i en stadsdel som redan är utsatt på många sätt och där de studerande försöker göra vad de kan för att förhindra alla de försämringar som drabbar just de boende där. Man har strejkat för sina barns skolor, man har strejkat och protesterat mot försämringarna i den skola man själv går på och så står vi sedan där på morgonon idag och diskuterar om det skulle vara möjligt att nattvandra i området för att förhindra att ytterligare bränder sker.
    Man förstår att det kan tyckas övermäktigt… Kina

  • Pingback: Bilbränder, bilbränder - vad kan man göra? | Svensson()

  • Pingback: Gangstergäng utnytthar det oroliga läget | Svensson()