Den svenska polisen är bättre än den franska

I alla fall polisen i Göteborg. För två veckor sen var det oroligt i Backa och Tynnered. Nu är det lugnt där. Det betdyer att något faktiskt görs rätt i Göteborg. Av polisen, av staden och av andra myndigheter. Man jobbar faktist just med uppsökande verksamhet och kontakter med föräldrarna. Sen två veckor tillbaka. I Göteborg tog det två veckor att lugna ner läget, i Frankrike har det tagit fyra år. Polisen i Göteborg jobbar sen länge med närpoliser och gräsrotsarbete, enda problemet är kanske att rekryteringen av poliser från förorterna fortfarande är för dålig.

Jag så dock betydligt våldsammare förortskravaller i Strasbourg, i förorten Neudorf, när jag var där i april än vad som ägt rum i Göteborg. Så den franska polisen har faktiskt inte lyckats speciellt bra. Något som jag anser beror på att de är alldeles för våldsamma, mycket våldsammare än den svenska polisen, även om även de verkar ha förändrat sin taktik. Polisen i uppsverige verkar dock lite våldsammare än polisen i västsverige och kanske inte har nått lika långt i sitt förändringsarbete och sin modernisering som polisen i Göteborg.

Men för att sammanfatta: Den svenska polisen har nog faktiskt inget att lära av den franska polisen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Gahbo

    Hur vet du att den svenska polisen inte är värre än franska polisen ? Tvärtom , Den svenska polisen är mycket mycket värre. Dem ljuger i media och säger att allt är under kontroll när dem egetnligen misshandlar sånna som mig. Jag bor själv i husby och jag ser hur dem misshandlar oskyldiga ungdomar. Så man ska aldrig tro på det polisen säger ute i media.

    Förresten , det är verkligen inte lugnt i backa. Dem bränner fortfarande saker och krossar rutor där.

  • Anders_S

    Gahbo: Du tror inte att den franska polisen också ljuger? Jag vet att dom gör det. Jag har varit med om kravaller i Franrkike och Sverige. Jag har erfarenhet. Den franska polisen är värre, men mer disciplinerad. Man misshandlar folk på order, inte för att man tappar kontrollen och blir rädd som ofta är fallet med svensk polis.

    Det är lugnt i Backa. Sen får du tro vad du vill. Det betyder inte att det inte händer nånting.