Är det Säpo som är klantiga?

Eller har de för mycket att göra med andra saker som att till exempel skicka brev till vänstermänniskor och andra och genom det skrämma upp folk i vad som många uppfattar som rena trakasserier. Säpo har kanske så mycket att göra med sådana ”viktiga” saker att de inte kan rycka ut när polischefer får problem.

Sålunda har jag fått ett brev från Säpo. Jag fick det innan sommaren, men öppnade det mystiska brevet utan avsändare (jag trodde det var ett brev från nån förening) först efter sommaren. Och så här står det i brevet:

Hej,

Med anledning av information som nått mig via polismyndighetens dialogpolis, undrar jag om du skulle kunna tänka dig att ta en kontakt med mig för ett samtal.

Du når mig enklast under kontorstid via telefon: 010 – xx xx xxx

Med vänlig hälsning
P-O Hellqvist

Ja det står ju inte en massa x utan telefonnumret till Hellqvist (som brukar uttala sig för Säpo i Göteborg i media), men jag utelämnar det för det är ju onödigt att en massa människor ringer honom.

Brevet får mig att fundera lite grann. Dialogpolisen har varken min adress eller mitt personnumemr, inte heller har jag varit misstänkt för något brott så att jag förekommit i någon utredning sen 1980-talet. Den vanliga polisen kan alltså inte ge min adress eller mitt personnummer till Säpo utan bara det mobiltelefonnumer de har (vilket jag faktiskt tvivlar på att man gjort). Jag har ingen registrerad telefon och man kan knappast få tag på min adress genom att söka på mitt namn. Kort sagt, man behöver tillgång till mitt personnumer för att hitta mig eller så måste man ha uppgifterna om mig i någon form av register. Slutsatsen är att Säpo just bevisat för mig att de har mig i någon form av register (vilket jag ju egentligen alltid vetat, men inte haft så mycket bevis för).

Frågan är vad Säpo har att erbjuda mig? Tänker de erbjuda de vittnesmål vi så väl hade behövt för att Håkan Jaldung skulle åka fast för de oegentligheter som begicks under 2001? Eller är de beredda att nu vittan mot de poliser som borde fällts för övergreppen på Schillerska. Med vittnesmål från Säpo (vars rapporter inifrån skolan var identiska med mina) hade de åkt dit och vi som blev utsatt hade kunnat få ordentliga skadestånd. Om de inte har sådana saker att komma med, vet jag faktiskt inte varför jag ska prata med Säpo? Ren artighet kanske?

Men för att vara ärlig så tror jag inte att en upptagenhet med vänstern skulle göra att Säpo inte rycker ut för att hjälpa en polisschef i nöd. Dels är det inte samma avdelningar inom Säpo det handlar om, dels är det väl snarare fråga om ett tekniskt problem. För det kan väl ändå inte var så att Säpo vill att Carin Götblad ska lida.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Lars Lagerbäck ska bort, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Vad menar Gunnar Bergström & Jan Myrdal?, tusenpekpinnar skriver Obegriplig delning mellan kropp och medvetande i ADHD-debatten…, Johan Frick skriver X2000 mot Borås

Advertisements

14 Replies to “Är det Säpo som är klantiga?”

 1. Jag undrar mer varför(!) hon ringde till SÄPO och inte till 112.
  speciellt efter det att SÄPO inte kom.

  Nä utan hon kryper ut på gatan istället.
  Men det kanske är för att hon vet hur dålig rådgivningen är och hur liten chansen är för att få en ambulans?

 2. Middag som årets arbetare kanske? Sven-Otto kanske var upptagen?

  Nej, det är såklart att SÄPO dagligen begår av våra folkvalda sanktionerade förbrytelser mot alla möjliga bestämmelser angående registrering. Att bedriva en ”hemlig polis” blir lite svårt annars.

 3. Angående Götblad:
  Wafan larmade hon säpo för? Kan hon inte ringa ambulans som alla andra? Intressant förvisso att säpolarmet inte fungerade, men tur att det var vid ett okynneslarm.

 4. ”Hon nådde inte telefonen ” så uppenbarligen hade hon ingen telefon till hands, hur ringer man 112 utan en telefon?

 5. Hon bor i hus och telefonen befann sig mycket längre bort och högre upp än ytterdörren? Annars är jag lite inne på Svenssons sista konspiratoriska fråga. Kan det vara så att SÄPO tycker länspolismästaren har trampat dem på tårna tidigare och därför ”hämnas” på detta sätt? Lite väl cyniskt kanske med tanke på att de knappast visste att det ”bara” var ett brutet knä och inte ett mordförsök.

 6. Kan det inte vara så enkelt att SÄPO helt enkelt är klantiga? En underrättelse-organisation är och ska vara befolkad av en hel del människor som är lite paranoida. Om det tar över för mycket så mister man nog greppet. Då har man dels svårt att se egna brister och dels har man svårt att bedömma hur man skaffar sig vettig kompetens.

  Så det kan lika gärna vara så att vakterna sov som att tekniken inte fungerade.

 7. Men varför använde damen sig av detta larm om nu situationen inte var hotfull !?.Finns det inte vårdhjälp för fallolyckor längre … !?.Eller ska alla som faller i hemmet ha Säpo hjälp !?.

 8. Pelle. Det beror enligt tidningarna på att hon inte nådde. Hon kunde krypa, men inte ställa sig upp. Inget konstigt i det.

  Mastern: Jag heter Anders Svensson. 2 500 tusen svar. 60 stycken bara i Göteborg? Vem är jag? Om man inte vet mer än att jag bor i Göteborg så funkar det inte liksom. Det är nog enklare att slå i sitt eget register för Säpo. Dessutom vet jag att jag är övervakad av Säpo (en demokratiskt sinnad vanlig polis har behagat meddela mig detta), vilket också är naturligt och lagligt. Jag åker mycket utomlands, träffar gerillaledare och annat.

Kommentarer inaktiverade.