Är ungdomsstyrelsens rapport egentligen så uppseendeväckande?

Ungdomsstyrelsen har gjort en rapport som ska presenteras senare idag om ungdomar och sex. Det visar sig att nästan 2% av alla ungdomar uppger att de sålt sex. Fler killar än tjejer. De som sålt sex är ungdomar som i större utsträckning än andra ungdomar har sociala problem i förhållande till familjen och mår rent allmänt sämre.

Så långt inget uppseendeväckande nytt alltså, resultaten stämmer bra med tidigare undersökningar. Andelen unga som säljer sex har heller inte ökat i jämförelse med tidigare undersökningar, så så där värst mycket finns det inte att bli alarmerad av. Men samtidigt har situationen för de unga som mår dåligt uppenbarligen inte förbättrats sen den senaste undersökningen år 2004.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Är ungdomsstyrelsens rapport egentligen så uppseendeväckande?”

  1. Precis, det är inget chockerande resultat detta att ungdomar säljer sex. På nätet kan allt hända, om vuxna bara anade vad ungdomar gör på nätet skulle reaktionerna bli ännu större.

  2. Det som är viktigt är väl att denna undersökning bekräftar att det är unga män som är en majoritet bland sexsäljarna. Men i medierna handlar prostitution enbart om ”utsatta” kvinnor som ”utnyttjas” av män.

  3. Jag är inte så säker på att undersökningen kan användas som fakta. Jag har drivit klubb6.se i fem år nu och kan säga att de som utannonserar att de säljer sex, webcam-uppvisning, använda trosor och andra sexuella tjänster är övervägande kvinnor. Jag har faktiskt bara stött på en enda kille under de fem åren.
    Och de som aktivt söker någon att köpa av är övervägande killar, jag har inte sett en enda tjej som letat efter någon att köpa av.
    Nu jobbar vi aktivt för att få bort alla typer av försäljning och köp eftersom vi tycker det skräpar ner siten, men vår statistik har sett ut på det viset.
    Sen kan jag ju bara svara för vad som händer inne på siten,det är möjligt att merparten av de kontakterna sker utanför, t.ex. på msn.

  4. Om man gjorde en undersökning där man frågade om folk var från yttrerymden skulle säker 2-5% svara ja. Det finns alltid en andel som svarar på tvären. Så undersökningne ska man not ta med en nypa salt.

Kommentarer inaktiverade.