Korkade kådisar och bisarra ankor

Efter Anna Ankas bisarra, förvirrade och imbecilla inlägg på Newsmill har Kristdemokraternas ledare Görna Hägglund följt efter med ett om möjligt ännu mer korkat och bisarrt inlägg i DN om kulturpolitik och ”kulturvänstern”. Karln är faktiskt otroligt pinsam, absurd och rätt korkad, för enligt opinionssiffrorna, United Minds – 4,6; Demoskop – 4,1; Sifo – 3,7. verkar det ju som om den inslagna vägen leder rakt ut ur riksdagen.

Det hela följs upp av en förvirrad inbjudan till den lätt förvirrade Anna Anka, som uppenbarligen inte förstår, vilket är mer än tragiskt, hur gammaldags, dum, okunnig och naiv hon förefaller vara i svenska ögon. För det Anna anka säger i sin debattartikel och det som kristdemokraterna nu stöder genom inbjudan till henen är ett samhälle där situationen för kvinnan faktiskt kan liknas vi den situation som råder för kvinnor i islamistiska stater, vilket både Thaher Pelaseyed och Nalin Pekgul påpekat.

Anna Anka kan man kanske ursäkta för hennes naivitet, okunskap och dumhet. Det handlar om en kvinna som utan utbildning och i sina egna ögon har lyckats. Hon har tagit sig upp och blivit rik. Det kan utan problem ses som en framgång med tanke på hennes utgångspunkt i livet, med vad som verkar som en rätt olycklig barndom i det lilla skånska samhället Bjuv. Möjligtvis är det så att hon i sin iver att bli något hamnat i ett läge där hon inte riktigt styr över sitt eget liv längre, för det mesta tyder ju på att hon inte är en lycklig människa i det innehållslösa liv hon tycks leva som uppvisningsfru (för hemmafru i den konservative Roland Poirier Martinssons mening är hon ju inte, hon lagar ingen mat, hon städar inte, hon uppfostrar inga barn osv) för Paul Anka. Det verkar snarare som hon krympt som person än expanderat.

Men Göran Hägglund som är partiledare för ett svenskt riksdagsparti tycker man ju ska kunna vara lite smartare och intelligentare, men det verkar ju faktiskt inte så. Men fortsätetr karln påd en inslagna vägen så blir vi i alla fall av med ett onödigt parti i riksdagen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, Resume,
Bloggat: Loke, Elin Grelsson , Progressiva USA, Kulturbloggen, Marlene,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Agneta

  Hej!

  Tack för dina välformulerade tankar om Fru Anka

  Hälsningar

  Agneta

 • Pingback: Forum för Levande Historia ljuger | Jinges Web och Fotoblogg()

 • Pingback: Fokus » Kulturkrigets banerförare()

 • Peo

  Hej du ‘Svensson,
  Vi får väl se vem som är mest korkad. Inte tror jag att Hägglund tar hem det priset. Däremot kommer väljarsympatierna att hamna hos just Hägglund.

 • Anders_S

  Peo: KD kommer inte att vara kvar i riksdagen efter nästa val. Det är nog sanningen faktiskt.