Många våldsmän, gamla nazister och rasister i SD

Inte helt oväntat kommer det hela tiden nya avslöjanden av personer som idag finns inom Sverigedemokraterna (SD) och som har ett våldsamt, nazistiskt och/eller rasistiskt förflutet. Enligt Aftonbladet finns det 8 personer på Sverigedemokraternas listor inför kyrkovalet som har sådant ursprung. Detta präglar partiet som ju faktiskt är ett rent rasistiskt parti:

Framför allt riktas förstås ilskan mot den hatade mångkulturen. Att flyktingar göms i kyrkolokaler vill SD förbjuda. Islam utmålas som en totalitär troslära enligt partiets valmanifest. Genom sådan demonisering ställs alla muslimer utanför samhället som fredlösa.

Partiet försöker tvätta bort sitt nazianknutna förflutna. I praktiken är dock öppen rasism okej, till skillnad från religionsfrihet när den gäller muslimer. En av SD:s förmågor på Lidingö sa i våras att de flesta flyktingar bara duger till att skrapa tuggummi från gatan. Hon fick stå kvar som kandidat till Europaparlamentet. Däremot hotas nu en Landskronamedlem med uteslutning för att han vill sälja mark till ett moskébygge.

Jag vill understryka att jag är av uppfattningen att människor kan ändra sig och en del av de gamla nazisterna inom Sverigedemokraterna har gjort det hyser jag inget tvivel om. Men det är ofta svårt att frigöra sig från grundläggande värderingar man har och de rasistiska värderingar som många av SD:s kandidater har haft eller fortfarande har, har i mångt och mycket präglar partiet. Som Samuel Edquist skriver i Aftonbladet handlar det om ett rasistiskt parti som de kristna inte bör ge några som helst chanser i kyrkovalet.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö,
Borgarmedia: AB1, 2, SVD1, 2, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ren skräpjournalistik. Det anges inte hur stor/liten procent de dömda utgör av samtliga kandidater, och det finns ingen jämförelse med övriga partier. Inget annat än smutskastning.