Det är klart att besöket från Beatrice Ask inte gör nån skillnad

Ett besök från en justitieminister i ett oroligt område, rättare sagt i ett område som var oroligt för en månad sen, betyder i praktiken inte ett dyft, ingenting. Det som betyder något är en förändrad politik och det lär vi inte få se från denna regering och knappast heller från en regering med socialdmeokratisk majoritet. Grunderna i politiken ligger fast oavsett om vi väljer alliansen eller socialdemokraterna med partners att bilda regering. För det behövs liksom mer än synliga poliser.

Privatiseringar och nedskärningar i arbetarklassområden kommer att fortsätta. Försämringen av överlevnadsmöjlighterna i form av a-kassa, socialbidrag osv kommer att fortsätta försämras under en borgerlig regering, vilket eventuellt inte blir fallet om oppositionen vinner nästa val.

Någon satsning från staten på omställning av bilindustrin och utveckling av industrier och produktion för att skapa nya jobb i västsverige lär vi inte se från den moderatledda borgaralliansen och troligen inte heller från oppositionen.

Satsningar på den gemensamma skolan, förskolan, fritidsverksamhet, fritidsgårdar, föreningsliv osv lär vi inte få se från den borgerliga regeringen och förmodligen inte heller från den socialdemokratiskt ledda oppositionen.

Och så länge vi inte får en förändrad politik så kommer också problemen att fortsätta i varierande intensitetsgrad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements