Lurades polisen till en annan värdedepå?

I rapporteringen kring rånet mot G4S värdedepå i Västberga har det framkommit att polisen troligen fått tips om att ett rån mot en svensk värdedepå var på gång. Därför vaktade nationella insatsstyrkan (som skapades för att hantera terroristdåd i Sverige, men fick utvidgade uppgifter då det ju som alla känner till inte sen 1970-talet har ägt rum några terroristdåd i Sverige) en värdedepå på annat håll i Stockholm.

Det är inte utan att man tror att polisen medvetet lurats iväg till Panaxias värdedepå i Bromma så att rånarna skulle kunna operera utan att de tyngst beväpnade poliserna skulle kunna vara på plats i tid för att ingripa mot rånet. Med tanke på hur man på flera ndra sätt försinkat polisen, bl.a. genom sabotage mot helikoptrarna och fotanglar så finner jag inte det helt osannolikt att falsk ryktespridning och falska tips kan ha varit en del av rånargängets metoder.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, NM, EX, DB, VG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Sabotage mot helikoptrarna? Minsta lilla skolbarn hade kunna smyga dit och ställa den där lådan med dioder, som blinkade. Det har aldrig funnits något staket ens runt det där tältet.

  Som ett barn sa till mig: varför är poliser så tröga?

  Och internationella insatsstyrkan lär bestå av 400 poliser medan de grova rånarna uppgår till omkring hundra stycken. Hur många poliser behövs det för att vakta en rånare?

  Och om de nu hade fått tips om en värdedepå så skulle minsta barn ha kommit på att det kanske inte gällde just den depån. Det finns tre har jag förstått i Stockholm. Hur skulle det ha varit att sprida ut lite bevakning kring alla tre?

  Och varför fick de inte öppna eld mot helikoptern? Bara att skjuta sönder rotorn där bak så hade den störtat. Men oh nej den hade kunnat skada rånarna ju… eller?

 • Anders_S

  Anna Helena Rudberg: Att skjuta mot helikoptern hade skapat fler problem än det löst. Dessutom hade risken varit stor för att civila dödats.

  http://www.zaramis.nu/blog/2009/09/24/sjalvklart-att-polisen-inte-skot-ner-helikoptern/

 • profanum_vulgus

  Ann Helena Rudberg:

  Det hade väl varit att ta i lite i överkant att ha ihjäl rånarna?
  Vad skulle polisen skjuta med förresten?
  Är det inte viss risk att rånarna (som kanske hade automatkarbiner) hade skjutit polisen om han började skjuta på helikoptern?
  Är det inte viss risk att en helikopter som ramlar ner över stockholm skadar någon mer än de i den?

 • Laglydig

  Och polisen har inte tagit någon lärdom från Göteborg rån händelsen några år sedan.
  Där blev alla polishelikopter förstörda med några skott genom vitala delar, så kunde det väll inte hända igen. Nej tycte Rikspolischefen enl tidningar efter G4S helikopter rånet. Vi hade ingen aaaning.
  Pomperipossa land Sverige där Kling & Klang styr och ställer.