Odemokratiskt möte kom överens om ingenting

G20-mötet, dels med världen självutmämnda härskare, G8-länderna, dels med inbjudna länder som dessa 8 länder tycker ska få vara med har misslyckats med att komma till nåt beslut i riktning mot att minska utsläppen av växthusgaser etc.

Man har överhuvudtaget inte lyckats ta något beslut om något som kan uppfattas som positivt för miljön. Detta bådar inte gott inför klimattoppmötet i Köpenhamn i december. Inte heller har man egentligen kommit överens om något som kan hindra nya finanskriser i framtiden. Vilket ju var en central fråga på G20-mötet.

Det var ju knappast väntat heller, så länge vi har kapitalism kommer vi att få återkommande överproduktions-, spekulations- och finanskriser som främst drabbar fattiga och arbetare. Det ingår liksom i paketet. Utan man har bara pliktskyldigast skrivit ner några uppfattningar på ett papper utan något konkret. Inga siffror, inga sanktioner ingenting.

Så världens självutnämnda ledare och deras supportrar har mötts och bestämt sig för att komma överens om att inte ändra någonting.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements