Svenska gangsters med serbiska kontakter och en TV-man

Sex personer har nu gripits och anhållits för helikopterånet i Västberga. En av de anhållna är en TV-filmare som enligt uppgifter är anslitad av TV4 och har filmat en del kända program som Robinson och Kändisdjungeln. Han har helikoptervana och helikoptercertifikat. Dessutom har han god kännedom om den helikopterklubb där den helikopter som användes vid rånet stals. Det verkar som om han tränar där och som om han lärt sig flyga helikopter där. Filmaren försvaras av Leif Silbersky och förnekar all inblandning. En annan gripen är en kampsportsstjärna.

Flera av de gripna är från Fittja, dvs genuint svenska gangsters, men minst en av dem har kontakter på Balkan, enligt tidningarna med en tidigare utpekad ”hjärna” bakom rånet. Att den serbiska polisen uppger att man tipsat den svenska polisen tyder ju också på att det finns väsentliga band mellan rånarna i Sverige och personer i Serbien:

Den serbiska informationen ska ha gått ut på att rånet skulle ske minst en vecka tidigare och då hade svensk polis full koll på rånarna i en operation som kallades KKP 4. Den innebar bland annat att olika värdedepåer bevakades och att polisens helikoptrar tillfälligt flyttades från Myttinge till annan plats.

– Men eftersom inget skedde blåstes operationen av och sedan skedde det ändå fast senare, säger poliskällan.

För övrigt tycker jag anhörigas och vänners reaktioner är mycket märkliga. Det tycks inte finans några snällare personer i hela världen än de som gripits för rånet. Jag tvivlar på att den bilden är sann. Flera av dem är ju faktiskt dömda för brott tidigare. Vid gripandet verkar det som om alla hade förebrett sig för att flyga utomlands.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • SHJ

  sitat fra kvinnelig venn av en av de siktede:

  ”‚Äì Det är omöjligt att han är inblandad i det här. Han är en underbar kille och alla mina tjejkompisar har varit kära i honom, säger en 35-årig kvinnlig vän”

  Er virkelig (svenske)kvinner så dumme????

 • Anders_S

  SHJ: Det tror jag inte, men onekligen är det ett mycket naivt och dumt uttalande.

 • SHJ

  Så du mener at det faktum at den siktede hadde draget på kvinner, er ett argument for hans uskyld??

  /*förolämpning, borttaget* #AS

 • Anders_S

  SHJ. Det måsteha blivit nåt fel i din språkförståelse. Det jag skrev innebär ju att jag håller med dig om det dumma i kvinnans uttalande, men inte om din generalisering om svenska kvinnor.

 • Jag

  Är du inte lite snabb där ? Det är ju fullt möjligt att helikopterpiloten ÄR en trevlig kille och har blivit utsatt för våld eller hot om våld mot sig själv och/eller sin familj. Det gör honom inte oskyldig men är starkt förmildrande omständigheter om så skulle vara fallet.

  Om det är ”genuint svenska” brottslingar bara för de har gripits i Fittja och lite överallt i södra Stockholm kan man ju låta vara osagt och är en spekulation från din sida.

  När det gäller SHJs kommentar om svenska kvinnor är det väl dumt att generalisera men väldigt många kvinnor finner kriminella väldigt attraktiva. Titta på t.ex Juha Valjakkalja som varit gift flera gånger EFTER det han fällts för dubbelmord. Det gäller nog även kvinnor i våra nordiska grannländer.

 • ner

  de fixade syndabockar som har ingenting med rånet att gjora. Just nu rattsvesendet ska försöka hitta på att binda dessa killar med rånet – så som de hittade på syndabockar för Palme och Lind mordet och sedan tyst elimineras dessa en efter varandra (taktik inhämtad o utstuderad av samma källa – CIA som tillsammans med mossad mördade kennedi med fl. o tyst eliminerade sedan osvald m.fl)- ny ser det ut att de måste omljuga dessa 4 olika f.d. straffade som knytas samman. Polisledning okuperad av marioneter åt NWO/bilderberg ”kluben”. ”Orden” fixade rånet då målet är övertyga almanheten att övergå från papperspengar till elektroniska chip som skall inopereras snart. Ingenting vad polisen uppge är sant.

 • … och månen är en ost, eller hur ”ner”?

 • Ner, om det vore Bilderberggruppen som ligger bakom skulle man inte ha använt en vit helikopter.

  Utan en svart.

  Förstås syns inte svarta helikoptrar, så då hade det ju aldrig skett något rån. Iaf inget som syntes.

 • Anders_S

  Jag: Med tanke på att den ene misstänkte rånaren har ett mycket svenskt efternamn och att de andra verkar vara födda i Sverige så är det hju ganska uppenbart svenska rånare det handlar om.

  Svensk är för övrigt en person som bor i Sverige. en invandrareär en som flyttat hit, en som är född här kan aldrig vara invandrare. Han kan var utlänning i betydelsen utländsk medborgare däremot, men svenska i betydelsen att han bor i Sverige, är född här och uppvuxen här.

 • Enligt media gäller det alltid att misstänkt=skyldig, precis som ”forskare undersöker”=”vetenskapligt bevis” etc.

 • Gustav H

  Jag, du drar förhastade slutsatser vad gäller kvinnors tycke i ditt inlägg. Det är mer troligt att det är en begränsad grupp kvinnor som intresserar sig intensivt för olika kriminella, eftersom de allra flesta kvinnor i Sverige liksom annorstädes lever i relationer med helt vanliga, ickekriminella Svenssons.

  Så det kan alltså rimligen inte handla om väldigt många, om man tittar på en procentandel av befolkningen. Och det får man väl ändå göra? Annars blir det ju lätt godtyckligt.

 • Pingback: Västbergarånet - dömd pilot oskyldig? | Svensson()