En del är tydligen jäviga men inte andra

Det är märkligt med rättegången mot de fyra som står åtalade för brott i samband med The Pirate Bay (TPB). Flera domare har haft klara kopplingar till upphovsrättsindustrin och lobbyorgansiationer som springer de stora företagens ärenden.Trots det har dessa inte ansetts jäviga.

Däremot har nämndemän ansetts jäviga. Nu inför hovrättsförhandlingarna gäller det en anställd i Spotify. Men i motsats till domarna så är det i detta fall storbolagen och deras advokat Monique Wadsted som anmält personen för jäv. Och då anser man helt plötsligt att det är jäv. verkar inte detta lite underligt och partiskt i sig?

Jag tycker det är riktigt att den Spotify-anställde anses vara jävig, men är han jävig är den domare, Tomas Norström, som dömde i tingsrätten också jävig som jag ser det. Men honom gillade ju storbolagen och upphovsrättslobbyn inklusive deras advokater så han godkändes uppenbarligen.

På något sätt verkar alltihop faktiskt lite korrupt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “En del är tydligen jäviga men inte andra”

Kommentarer inaktiverade.