Västbergarånare släppta – internbråk inom polisen

Två av de som anhållits för västbergarånet har redan släppts. De är fortfarande misstänkta enligt polisen, men uppenbart så finns det inte tillräckliga bevis mot dem för att en häktning ska vara möjlig. De som släppts är den yngste anhållne och den som kallas för kampsportaren. Övriga fyra anhållna, inklusive TV-filmaren, finns kvar hos polisen och har nu begärts häktade.

Det har funnit vissa problem med bevisen i vissa värdetransportrån under senare år, bland annat har man inte lyckats sätta fast någon för rånet i Glostrup i Danmark. Men i fallet med västbergarånet verkade det ju som om polisen visst delvis vilka det handlade om (kanske via tipset från Serbien) och att man skyndade sig att gripa dem så de inte skulle försvinna utomlands. Det är väldigt svårt att förstå de snabba gripandena annars. Men uppenbart har man inte så hållbara indicier och bevis mot en del av de som greps.

Rånbytet tycks ha blivit 67 miljoner, vilket är nytt rekord för Sverige. Det största rånet tidigare var rånet mot Arlanda flygplats som gav 43,9 miljoner. Men rån i Danmark (Glostrup och Bröndby) och Norge (Nokasrånet) med svenska gangsters inblandade har gett mer.

Samtidigt ryktas det att polisen i Stockholm saboterar utredningen genom att läcka uppgifter om rånet. Om detta är riktigt är det mycket allvarligt och kanske kan man därmed misstänka att de kopplingar som finns mellan stockholmspoliser och organiserad brottslighet är större och mer betydande än vad som tidigare framkommit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Mats

    ”Samtidigt ryktas det att polisen i Stockholm saboterar utredningen genom att läcka uppgifter om rånet. Om detta är riktigt är det mycket allvarligt och kanske kan man därmed misstänka att de kopplingar som finns mellan stockholmspoliser och organiserad brottslighet är större och mer betydande än vad som tidigare framkommit”

    Eller så är det bara så att de läcker till media. Du drar lite väl lätt på den stora växeln.