Försäkringsbedrägerier ofta bakom bilbränder

Media har den senaste tiden ofta tillskrivit ungdomar och ungdomsor alla bilbränder. Något som naturligtvis är helt fel. Det finns uppskattningar inom  berörda myndigheter Göteborg som menar att omkring 25 % av alla bilbränder som ägt rum sen sommaren varit försäkringsbedrägerier. Många bilar som bränts har exempelvis varit till salu.

Det finns också många andra anledningar till bilbränder, vrickade frånskilda män som tänder eld på sian exfruars bilar som ren hämnd, gangsters som bombar och bränner bilar som straff eller hot osv.

Därför är det helt fel när alla bilbränder tillskrivs ungdomsoroligheter och umgdomsbråk. Väldigt ofta har det med helt andra saker att göra. Förmodligen är det så när det gäller den senast bilbranden i Bergsjön där 200 bilar i ett garage har fått skador i olika utsträckning. Men orsakerna till branden och om det är ett attentat av något slag som en del vittnesmål tyder på är i nuläget oklart. Sex bilar är helt utbrända, de andra har mindre skador från rök och sot:

Vid sextiden på torsdagsmorgonen rapporterade Räddningstjänsten att branden på Siriusgatan är släckt. Men flera av lägenheterna ovanför garaget är strömlösa, och betongen i taket på garaget har spruckit och riskerar att falla ner.

Även fasaden uppges vara skadad, och förutom de sex utbrända bilarna har ett stort antal rök- och sotskadat.

– Det handlar förmodligen om uppemot 200 bilar, och vi kommer att skriva anmälningar på allihop. Därför behöver inte ägarna själva göra någon anmälan, den kommer att komma hem till dem med posten, säger polisens presstalesman Jan Strannegård.

Hittills har polisen konstaterat att 113 bilar har skadats i branden men ytterligare sektioner kommer att gås igenom och antalet skadade fordon kommer troligen överstiga 200 när den tekniska undersökningen är klar. Först på fredag räknar polisen med att veta det exakta antalet skadade fordon.

Men de som säger att de ska flytta tänker helt fel. istälet borde de sttnna kvar och ta strid för sin stadsdel. har man kraft nog att flytta hra också kraft nog att kämpa för ett bättre liv och en bättre service i sitt eget område. Som i Hammarkullen och Biskopsgården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements