Afghanistan – dags för väst att lämna

Först skapar man, dvs västvärlden, en situation där folk i ett land får all anledning att hata väst. Det har man gjort genom att invadera, ockupera och bomba Afghanistan. Konsekvensen blir att man i väst blir rädd för terroristdåd från just de människor man bombar och dödar. Och sen används denna rädsla för att försvara att man bombar, lemlästar, ockuperar och krigar.

Ett sådant cirkelresonemang innebär förstås att en lösning aldrig kan nås. Och jag vill påpeka att de terroristdåd som Ann Taylor, brittisk minister för internationellt försvar och säkerhet, uppger som anledning till invasionen inte i något fall har en egentlig personell koppling till Afghanistan. De som utfört dåden är antingen från Nordafrika, Saudiarabien eller Pakistan. Och huruvida attacken mot WTC den 11 september styrdes från Afghanistan spelar liksom egentligen ingen roll. Den kanske gjorde, kanske inte. Det berättigar ändå inte till att bomba och trakassera ett lands oskyldiga befolkning.

Det enda rätta vore att västs militära trupper lämnade Afghanistan så snabbt som möjligt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements