Protester mot nedskärningar i Göteborg

Allt fler människor i Göteborg organiserar sig och organiserar protester mot nedskärningar inom kommunen. Nedskärningar som drabbar sociala och folkbildande inrättningar som bibliotek, skolor, fritidsgårdar och förskolor. Protester har genomförts i SDN Lärjedalen, SDN Biskopgården och SDN Linnéstaden. Och det måste blir mer och dessutom samordnas, för sker inte kan det kan inte nedskärningarna stoppas:

Stängningen av ”nattis” skulle skurit bort en miljon kronor. Hela nedskärningsförslaget är på 33 miljoner totalt och beslut fattas på stadsdelsnämndens möte den 6 oktober. Och i alla Göteborgs stadsdelar sker nu samma sak. Ett starkt intryck på demonstrationen i Biskopsgården gjorde därför en gästande representant för det nybildade nätverket Hammarkullen mot nedskärningar, läraren och Hammarkullebon Mikael Ljungqvist. Han manade till samarbete mellan stadsdelarna.

– Det är gemensamt vi kan samla styrka för att kunna stoppa nedskärningarna. Det här är en fråga för hela Göteborg, och i nästa steg för hela landet, sade han.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements