Israels knäppskalleregering

Det är uppenbart att Israel numera har en regering med en del rena knäppskallar i, i all fall bär de sig åt som om de vore det. En FN-rapport, den kallade Goldstonerapporten, har slagit fast att Israel begått en mängd krigsbrott under Gazakriget. Carl Bildt menar att det är allvarliga anklagelser och att det inte finns några tecken på att Israels regering tar åt sig av kritiken. På samma sätt kritiserar han också palestinska Hamas som också har kritiserats i rapporten för krigsbrott.

Detta har fått ett riktigt dårpucko, i alla fall uppträder han som det, i Israels regering att fundera på att kalla hem Israels ambassadör från Sverige. Dårpuckot i fråga är vice utrikesministerna i Israel, Danny Ayalon. Han är medlem i fascistpartiet Yisrael Beitenu som leds av Avigdor Lieberman, en annan person som tycks ha svårt för det där med politik, diplomati och demokrati.

Men låt dem kalla hem Israels ambassadör. Varför ska vi behöva ha en förtryckarregims ambassadör i Sverige?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Skicka hem Israels ambassadör! | Jinges Web och Fotoblogg()

 • Helge

  Israels regering verkar psykopatisk. Ser inga fel i sej själva och allt är andras fel. Det är alltid nån annan som är ansvarig. De ser sej ha rätten att göra vad de vill och om någon protesterar mot det de gör, så tar de det som ett angrepp på dem. De är extremt aggressiva och deras reaktioner är överdrivna.

  Överreaktionen på Bildts uttalanden ser jag som att de trots allt vet att de har gjort fel. De är ju ofta så att man reagerar som starkast just då man vet att man har fel, varför reagera så starkt ifall man har rätt? Om de verkligen inte gjort nåt fel, varför bry sej om något som en politiker sagt i ett litet land långt borta? När man gjort fel gör sanningen ont.

  Hotet med att dra tillbaka deras ambassadör, är ett sätt att försöka manipulera omvärlden. Om någon kritiserar, drar man till med antisemit-tricket för att avleda från den verkliga frågan och skrämma andra från att kritisera dem. Tyvärr fungerar det alltför bra, många vågar inte opponera sej av rädsla för att stämplas som antisemitiska. Det är ett effektivt sätt att tysta omvärlden men vi borde inte gå på detta trick mera.

  Tyvärr bryr sej Israel inte om omvärldens åsikter, eftersom de anser sej ha rätt och alla andra har fel. Då är det svårt att få ändringar till stånd men kritiken kanske håller dem tillbaka från att göra ännu värre brott mot mänskligheten. Man kan bara hoppas att Israels egna medborgare tröttnar på att vara skurkar och kräver bättring.

 • Jonas Sahlin

  Tänk vad mycket lokaler i bra lägen som skulle frigöras i Stockholm om vi lät bli att ha ambassader från förtryckarregimer…:)

 • Helge: ideologier av den typ som följs av de styrande i Israel leder ofta till att psykoser såväl utvecklas som förstärks…

 • Pingback: Att Obama får fredspriset är en skandal | Svensson()

 • Petter

  Hela den här diskussionen om två parter är helt fel. I Gaza finns det ett 5-6 tal större militanta rörelser, två av dessa tillhör Hamas och Fatah, men man kan inte säga att någon av dom har kontroll över deras beväpnade grenar. Trotts det släpps gamla Al-Aqsamän i västbanken i utbyte mot att de ingår i palestinska säkerhetsstyrkorna alltså de beväpnar dömda terrorister från Fatah trotts att några tom återgår till militant verksamhet. Man kan inte döma alla för alla deltog inte i eller gav stöd för attacker. Shin Bet tillskriver inte alla granat och raketattacker till Al-Qassam brigaderna utan de är väldigt bra på att dokumentera de ansvariga likaså är de Israeliska medierna även om inte det framgår av de högljudda extremisterna. I Gaza deltog (Palestinska) Islamisk Jihad, PRC, PFLP, DFLP, Hamas-allierade Al-Qassam och terroriststämplade Fatah-allierade Al-Aqsa-martyrernas brigaderna. Al Aqsa störde den sk vapenvilan genom att skjuta raketer över gränsen medan Al Qassam lät bli och upprätthöll freden.

  Bildt hade ovanligt nog helt rätt här. Han gjorde sitt jobb genom det uttalandet. Det finns många ansvariga i denna konflikt.