Göteborgarna bäst i ”Här är ditt liv”

Det två bästa programen i Oldsbergs ”Här är ditt liv” har så här långt varit programmen som haft göteborgre som gäster. Det intressantaste tycke jag nog var när Jan Eliasson var gäst. För det handlade om politik, diplomati och annat som jag är mycket intresserad av. Men det som berörde mig mest var det senaste programmet, med Sven Wollter. Detta beror på att det delvis handlade om människor jag känt och träffat många gånger.

När jag flyttade in till Göteborg 1976 så kom min mor och några av mina mindre syskon snart efter. Det var de två mellanbröderna som bodde hos henne. Det funkade inte alltid så bra, en av dem flyttade snart till mig i Haga och han fick gå i Nordhemsskolan. Där hamnade han i samma klass som Stina Wollter och blev efter en kort tid och för en kort tid ihop med hennes syster Ylva.

Jag , som var flear år äldre lärde snart känna Ylva och vi förblev i kontakt tills hon flyttade från Göteborg framförallt då hon senare kom att bo i närheten av där jag bodde. Redan när jag träffade henne led hon av anorexi och hon var nog den tunnaste och smalaste tonåring jag sett (periodvis, för periodvis var hon istället rund och knubbig). En extra komplikation för henne var att hon var både diabetiker och anorektiker. Den ena sjukdomen kräver att man äter ordentligt och regelbundet, att man sköter sig alltså. Den andra sjukdomen gör inte det möjligt att leva så välordnat på matfronten. En dödlig kombination helt enkelt och personligen är jag förvånad över att hon levde så länge som hon gjorde.

För mig var det främsta detta som gjorde att det var intressant att se programmet om Ylvas pappa, men även andra saker bidrog. Min fru var till exempel förskollärare under några (nåt?) år för Sven Wollters och Viveka Seldahls son Calle. Och naturligtvis är det faktum att Sven Wollter har vänsteråsikter också en bidragande orsak.

Intressant?
Bloggat: JJ, Kulturbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Barack Obama | Jinges Web och Fotoblogg()

  • Ja, han är ovanligt sympatisk för att vara ärrare;)

    Nej skämt åsido, han är en man med ett grundmurat engagemang för de svagaste i samhället och det är äkta så in i märgen. All respekt till Sven.