Man blir medtagen i pakistanskt fängelse

SVD tycker att de hemkomna svenskarna Mehdi Ghezali, Safia Benaouda och Munir Awad samt de två senares barn såg medtagna ut. De har säkerligen rätt, att sitta i pakistanskt fängelse är kanske inte det mest uppbyggliga man kan göra. Att sen direkt från fängelset flyga hem över halva jordklotet är inte heller något som gör en människa fräsch. Barnet kanske höll dem vakna hela resan? Flygresor och barn kan vara en mycket ansträngande kombination. Resan har betalts av dem själva eller rättare sagt av den unga kvinnans mamma.

Pakistan har inte kunnat prestera ett enda bevis eller ett enda belägg för att svenskarna skulle kunna ha gjort sig skyldiga till något om helst spionage- eller terroristbrott. Därför släpptes de förstås. Det kan dock finnas kvar en misstanke om ett mindre visumbrott, men det var uppenbarligen inget Pakistan vill åtala dem för.

Den uppmärksamhet som utländska fångar för med sig innebär kanske att Pakistan inte som kan behandla fångar lika hårt som vanligt. Därför ville man förstås bli av med svenskarna så fort som möjligt. De andra som fänglsades på samma gång som svenskarna , troligen med lika svaga misstankar, sitter dock kvar i pakistanska fängelser. Men de kommer inte från väst och då tycker väl Pakistan att man kan behandla dem annorlunda än svenskarna.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Scaber Nestor,
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Man blir medtagen i pakistanskt fängelse”

Kommentarer inaktiverade.