Nej, bilbränderna ”fortsätter” inte

Bara för att fyra bilar brunnit upp i Frölunda (nu var det ju inte heller i Frölunda, utan i Högsbo, dessutom på Victor Hasselblads gata i Högsbo industriområde) betyder inte det på något sätt att de fyra bilbränderna är en fortsättning på någonting. För detta någonting, ungdomsbråken i augusti-september, har sen länge upphört. Och nej, det är inte heller den första bilbranden i Högsbo eller Frölunda. Inte någonsin och inte sen i somras.

När det gäller bilbränder så är det något som alltid funnits. Folk sätter eld på sina bilar för att få ut försäkringspengar. Gangsters eldar upp offers och konkurrenters bilar som hot eller straff. Sånt händer och har alltid hänt i Göteborg.

Att därför påstå att fyra bilbränder, som polisen inte ens vet om de är anlagda eller inte, innebär att ”bilbränderna fortsätter i Göteborg” tycker jag nog är att dra förhastade och felaktiga slutsatser.

Intressant?
Borgarmedia: GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements