Fiffelavdraget

Eller rotavdraget som det oftast kallas, men det är ett avdrag vars nuvarande hantering som gör det mycket enkelt att begå bedrägeri. Bolag kan skicka in räkningar till skatteverket som anger att ett jobb gjort för en viss person och det finns ingen kontroll av om uppgiften faktiskt är sann.

Detta öppnar upp för mindre nogräkande småbyggare och olika skumraskbolag som till och med kan ha förbindelser med organiserad brottslighet. Något som är vanligare i byggbranschen än i många andra branscher. naturligtvis är de flesta små mureri-, snickeri- och byggfirmor etc helt legitima rörsler, men det räcker med ett fåtal bolag som är skumma för att bedrägerierna kring rotavdraget ska bli omfattande. En del av dessa bedrägerier begås säkerligen av småföretag kopplade till kriminella nätverk eller organiserade gangsters.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements