OG-ledare misstänkt för bombdåd

Denho Acar, ledare för detkriminella gänget Original Gangsters (OG) är begärd häktad på grund av misstankar om att ha planerat ett par bombdåd som bl.a. drabbade en programledare på TV4. De troliga målen för attentaten var dock förmodligen ett par andra personer:

Olika spekulationer har förekommit om vad som låg bakom de nu aktuella dåden – och vilka personer som var de tilltänkta offren. DN kan nu avslöja att den första bomben ska ha varit avsedd för en 49-årig före detta krögare som är bosatt på adressen. Men gärningsmännen tog fel, enligt utredarna.

–?I stället placerades sprängladdningen utanför dörren till en kvinnlig tevejournalist, som fick metallsplitter i sängen där hon låg och sov. Vi är övertygade om att det berodde på en ren namnförväxling, säger Håkan Ström.

Enligt misstankarna ska Denho Acar ha tagit på sig att driva in en skuld som exkrögaren hade till en annan person efter ett krogprojekt på Kanarieöarna. Men exkrögaren vägrade betala.

Bombdådet i Stavsnäs tros i sin tur ha varit riktat mot en man som är dataspecialist. Utredarnas teori är att mannen skulle ”straffas” för att han hackat OG-relaterade sajter på Internet.

Bombdåden ägde rum i maj och juni och orsakade bland annat en evakuering av ett hus.Turligt nog dog ingen människa i sprängattentaten.

Denho Acar som är turkisk medborgare, men han har levt större delen av sitt liv i Sverige fram till 2006, bor numera i Turkiet då han varit efterlyst för olika brott i Sverige sen lång tid. Denho Acar växte upp i Bergsjön och Olofstorp i nordöstra Göteborg och det är också där som OG anses ha det starkaste fästet, även om medlemmar också finns i andra delar av staden. Han kommer med all säkerhet inte att utlämnas av Turkiet för att ställas inför rätta för det nya brott han misstänks för. Däremot kan det hända att han ställs inför rätta i Turkiet. Acar har förlorat sitt uppehållstillstånd i Sverige och en del hävdade att detta skulle motverka brott. Jag menade dock att det inte skulle vara på det viset och det visar sig nu att jag tyvärr hade rätt.

Annars är det göteborgspolisens uppfattning att OG har försvagats och minskat i betydelse. OG har genom åren vait inblandade i en mängd olika strider med andra kriminella gäng i Göteborg, däribland Naserligan. I kriget med dem förekom en mängd bombdåd, brandattentat och skjutningar på öppen gata, balnd annat den välkända eldstriden på Näsetbadet.

Mn det är också känt att OG allt mer förändrat sin brottlsighet och den har blviti mer inriktad på indrivning och brott över internet. Något som avspeglas i de brott som oliak OG-medle mmar gripits för under senare tid.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “OG-ledare misstänkt för bombdåd”

Kommentarer inaktiverade.