Sverigedemokraternas bruna tryne sticker fram

I SVD tar Lena Posner Körösi, ordförande för judiska församlingen i Stockholm på ett bra sätt avstånd från det som Jimmie Åkesson, partiordförande i Sverigedemokraterna, skrev i Aftonbladet:

– Jag kan utan att darra på manschetten säga att detta är förfärligt. Jag delar inte Jimmie Åkessons eller Sverigedemokraternas uppfattning i någon fråga. Det är uppenbart vad de har för historia och ursprung. Brunskjortor. Detta är populism.

– De pekar ut muslimerna nu, i morgon är det judarna, sedan är det alla andra grupper. De tongångarna känner vi igen alltför väl.

Det som är uppenbart för henne är uppenbart för mig och för många andra. Sverigedemokraternas sätt att uttrycka sig och deras inställning till muslimer är exakt den samma som nazisterna på 1930-talet hade till judar. Sverigdemokraterna är ett obehagligt rasistiskt, kvinnofientligt, fascistiskt, arbetarfentligt och islamofobiskt högerparti. Ett sådant parti borde inte ha någon plats i den svenska politiken.

Tyvärr känns flatheten från myndigheter också igen från 1930-talet.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Martins blogg, Röda Malmö, Hörsing, In your face, Viktor Tullgren,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, NM, AB1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • profanum_vulgus

  Nu är det väl inte myndigheter som ska avgöra vad som hör hemma i den svenska politiken, DET är ju ännu mer likt brunskjortorna.

 • Anders_S

  Profanum: Ingen har heller påstått det, men misstänkt hets mot folkgrupp bör utredas.

 • Pingback: Åsa Linderborg om Socialistiska Partiets annonseringsförsök | Mullvaden()

 • profanum_vulgus

  Men det går väl inte att likna vid 30-talet? Att Jan Helin ännu inte är misstänkt för ett brott som inte ens fanns då? Det var väl tvärtom ganska vanligt att man vidtog åtgärder mot media på 30-talet.

 • Pingback: SD kan tacka Aftonbladet | Svensson()