Delseger för Lagena-arbetarna

Lagena, dotterbolag till statliga Systembolaget, drar tillbaka stämningen till Arbetsdomstolen:

Detta är en delseger för kampen och är ett resultat av att arbetarkollektivet på Lagena inte backat inför hoten från företagsledningen och av den fortsatta negativa uppmärksamhet som Lagena och Systembolaget har fått av medieuppmärksamheten.

Enligt en undersökning har konflikten på Lagena gett mer mediauppmärksamhet än hela Handels förra avtalsrörelse. Givetvis är dålig publicitet något företagsledningen vill slippa. Alla aktiviteter har på det sättet bidragit till att hålla frågan levande.

Men ännu viktigare var det budskap som skickades av arbetarkollektivet på Lagena på det extrainkallade årsmötet nyligen. I fyllnadsvalet till klubbstyrelsen valdes bara de in som deltagit i strejken. Jessica Moya och Patrik Olofsson som tidigare suttit i klubbstyrelsen men som avgått före strejken valdes in i klubbstyrelsen. Luis och Matti som också valdes in till styrelsen har deltagit i strejken.

Det är en styrka för arbetarkollektivet på Lagena att de stridbara tidigare ledamöterna tillsammans med andra stridbara personer valts in handelsklubbens styrelse på Lagena. Alla de nyvalda deltog i strejken i somras. Striden mot bemanningsföretagen och nedskärningar går nu vidare på Lagena.

Intressant?
Bloggat: Dom ljuger,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements