Bra statlig satsning

Det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform (märkligt namn förresten) gör sin första satsning i ett bolag som forskar om och tillverkar bränsleceller, Powercell som återfinns i Göteborg. 60 miljoner kronor investeras i  företaget från det statliga riskkapitalbolaget som har totalt 3 miljarder att röra sig med. Dessa pengar ska investeras i fordonsindustrin. Det är dock bara en mindre del av statens bilkrispaket på 28 miljarder.

Men man kan ju fundera på om det verkligen är på biltillverkning och liknande saker man borde satsa.  Vore det inte bättre med satsningar på kollektivtrafiksystem av olika slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Erik B

  Hej,

  håller helt med dig om att namnet är sjukt!
  Jag vurmar själv för olika tillämpningar av Fourier-transformen, dvs den vars wikipedia-artikel du också länkar till, och undrar hur de som hittade på namnet på detta organ tänkte… (”groovy, vilket häftigt namn”?)
  Man hade snarare associerat till något företag som sysslar med dataanalys/ljud/vågor/elektronik/något i den riktningen.

  Är tyvärr för dåligt insatt i ekonomi och infrastruktur för att kommentera satsningen i övrigt.

 • Jag

  Jag håller med. Mycket bra satsning. Mer sådant. Sdan är det klart att det ena inte utesluter det andra. Bilismen är inte död även om det skulle vara så att slutet på förbränningsmotorn i dess nuvarande form närmar sig med stormsteg. Dessutom kan ju bränsleceller användas till lite vad som helst (precis som bensin/diesel motorer) som t.ex elverk.