Få biverkningar av influensavaccin

Den vanligaste biverkningen av vaccinationen mot svininfluensa tycks vara att man får rejält ont i armen någon eller några dagar. Det är dock knappast en biverkning som leder till sjukhusvistelse.

Att 350 personer av 1 miljon vaccinerade har hamnat hos sjukvården (eller har de det?) på grund av vaccnet låter för mig som en mycket låg siffra. Det tycks vara en något högre nivå än för de influensavaccinationer som förekommer varje år, men jag tycker det är en mycket låg siffra ändå och nivån av biverkningar är förutsedd och förväntad. Den högre nivån kan ju dessutom eventuellt bero på att folk väntar sig fler biverkningar och att det är delvis andra grupper som vaccineras än ett normalt år.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Kommentarsreglerna måste beaktas. Källor för påståenden anges, mejladress anges osv.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • Jepp, fick rejält ont i armen, men det var inte så bara. Vaknade av smärtan på natten, kunde inte ta av mig tröjor själv och kände mig rätt handikappad, kunde överhuvudtaget inte röra vänsteraxeln på flera dagar.

  Jag tillhör dom som inte vill göra en hajp av detta men som blev förvånad över vilken biverkning jag faktiskt fick, för det var inte kul. Man ska nog vara beredd på att få en del såna här förvisso helt ofarliga men ändå lite jobbiga biverkningar, men det kan det kanske vara värt om man slipper lunginflammation?

 • eva

  Svar till Josefin:
  Du skriver att det kan vara värt att ha biverkningar av vaccinet för att man då slipper lunginflammation.
  Men hallå….. får man lunginflammation så kan man bota det med antibiotika.
  TÄnkte du inte på det?

 • Anders_S

  Eva: Precis som om lunginflamation inte var en farlig sjukdom? Och antibitiak ska man ju inte använda i onödan. Det betyder nog att vaccnering mot influensan är att föredra.