Domar i israelisk organstöldshärva

Läkaren Yehuda Hiss på Abu Kabir-sjukhuset, det sjukhus som Donald Boström skrev om i sin artikel om att palestinier misstänkte att döda palestinier plundrats på organ, har nu dömts för organstöld:

Bilal obducerades på Abu Kabir, Israels rättsmedicinska institut, som bevisligen har varit i centrum för omfattande organhandel. Chefspatolog där heter Yehuda Hiss, som har erkänt att han egenmäktigt tagit organ i forskningssyfte. Hiss har aldrig åtalats, skrev Nathan Sachar i Dagens Nyheter förra lördagen i ett illa tajmat försvar för läkaren – dagen innan rapporterade nämligen israeliska medier att Hiss och två av hans kollegor dömts för organstöld till ett skadestånd på motsvarande 2,8 miljoner svenska kronor. Brottet är att de 2001 plundrade en israelisk soldat på vävnader. Man utreder flera liknande fall, och det är de djupt religiösa judiska föräldrarna som tar strid. En familj som förlorat sin soldatson medgav en undersökning av skottskadorna, men fick till sin stora chock ta farväl av en kropp där de flesta inre organen saknades.

Med utgångspunkt från detta är det kanske inte så konstigt att palestinier tror att deras anhöriga plundras på organ. Och folk borde kanske inte så lätt vifta med antisemitismanklagelser. Det finns fog att misstänka israeliska läkare för organstölder och organhandel. En del av dem har bevisligen sysslat med sånt.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Lasse,
Borgarmedia: SVD1, 2, 4, DN, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Domar i israelisk organstöldshärva”

  1. Ja, nu bör Anna Veeder och de andra Israel-apologeterna och brottsförnekarna be om ursäkt. Hemskt att höra henne i Studio Ett med hennes förakt mot palestinier och hennes vägran att låta deras röster bli hörda.

Kommentarer inaktiverade.