Annika Östberg bör släppas fri

Annika Östberg har redan suttit alltför länge i fängelse för ett brott som hon antagligen varit medhjälpare till, eventuellt också gärningsman. Ur min synpunkt finns inget egenvärde i långa straff. Det kan ha en viss effekt på brottsligheten, men den är relativt liten och det kostar mycket. Långa straff är alltså ett ineffektivt och mycket dyrt sätt att minska brottsligheten på.

I Annika Östbergs fall finns det inget att tjäna på att hålla henne inlåst längre. Återfallsrisken är förmodligen minimal och det skulle vara billigare för samhället om hon levde fri. Dessutom kanske platsen på fängelset behövs för någon som det är mer angeläget att hålla inlåst.

Det bästa är alltså att släppa Annika Östberg fri och gör man inte det så är ett tidsbestämt straff en självklarhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements