Regeringstjänstemän, narkotikabrott och korruption

Nog för att man kan tänka sig att en och annan regeringstjänsteman använt narkotika någon eller några gånger, men att en person från regeringskansliet skulle gripas som misstänkt för grovt narkotikabrott är inget jag kunnat tänka mig.

Det är olämpligt med alkoholiser och/eller drogmissbrukare bland högre statstjänstemän och ännu olämpligare förstås om statstjänstemän är inblandade i brottslighet. Nu vet vi inte om så är fallet, men bara det faktum att en regeringstjänsteman misstänks för grovt narkotikabrott är problematiskt.

Nu är det kanske inte drogbruk i sig som alltid är det största problemet i ett fall som detta, även om missbruk av alkohol och andra droger naturligtvis leder tills ämre omdöme i många frågor. Nej, det största problemet är att drogbruk, missbruk och liknande bland höga regringstjänstemän kan utnyttjas av främmande makt, gangstergäng och liknande genom utpressning etc. Däri ligger det allvarligaste problemet. Spioneri och korruption är granne till drogbruk och drogmissbruk när det senare förekommer i höga statstjänstemannakretsar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Regeringstjänstemän, narkotikabrott och korruption”

  1. Helt rätt.

    Det är ju inte för inte att narkotikaberoende poliser är det svåraste som finns innom polisen, dom gör vad som helst för droger och säljer ut sina kollegor.
    Om det nu finns missbrukare inom ngt departement så är det en enorm försvagning av samhällsmakten. Om man ser hur man gick tillväga i Sovjet för att snärja spioner (sex alkohol, kompromenterande situatiooner) så öppnar detta dörren in i ett departement…
    En annan mindre allvarlig (?) sida är ju att det finns vissa som tror sig stå över lagen … det är ju inte den första i borgaralliansen som åker dit med byxorna nere.

  2. Med tanke på att du hade skrivit ett blogginlägg med titeln ”Annika Östberg bör släppas fri” så gick man ju nästan och hoppades på en ”Narkotikan bör släppas fri” idag 😉

  3. Det finns ju inget som säger att regeringstjänstemannen skulle vara drogmissbrukare, han hade väl förmodligen bara skickats ut och köpa lite kola år Borg & Reinfeldt.

  4. Mycket snack för lite betydelse. Hur många drugdealers görs per dag i Sverige? 10 000? 100 000? Kanske blott 1 000? Att EN (1) av dessa skulle vara en underbetald pappersvändare på ett departement i Stockholm är väl lika ALLVARLIGT och av lika stort allmänt intresse som att en murare eller en undersköterska sysslar med det vita pulvret. För några år sedan porrsurfade några anställda på regeringskansliet och vilket HALLÅ! det blev. Statsministern inkopplad, kungen informerad…he he. Rätt kul, faktiskt!

Kommentarer inaktiverade.