Nya gangstergäng i Skåne

Antalet gangstergäng och gangsternätverk i Skåne verkar växa snabbt. Det var inte så hemskt länge sen som Black Cobra etablerade sig i landsdelen, för att kort därefter följas av The Lion Family. Nu är det ytterligare två nya gäng som håller på att etablera sig.

Dels är det den internationella 1%-mcklubben Outlaws som tycks ha startat en ny avdelning i Skåne. Outlaws är den tredje största kriminella mc-klubbssammanslutningen i världen och har tidigare funnits i Sverieg. Den gången hamnade man i våldsam konflikt med både Bandidos och Hells Angels och tvingades bort från Sverige. Men nu är man alltså tillbaks. I Sverige har nu Outlaws 5 avdelningar:

Den gångna helgen etablerades Outlaws i Malmö vid en fest i Östersund – ett antal västar överräcktes till de cirka tio skåningarna. Såvitt polisen vet finns inget klubbhus i Skåne.
Sverige har nu fem Outlaws-klubbar. Bland medlemmarna i ”prospect chapter Malmö” finns enligt Sydsvenskans information en 30-årig man som tidigare var en av ledarna för det numera sönderfallande gänget Original Gangsters i Göteborg. Han gick sedan med i Bandidos gäng i Ystad innan det upplöstes av polisens insatser. Även en tidigare medlem i Brödraskapet ska enligt polisen finnas med i Outlaws Malmö.

Det andra nya gänget heter TopDogz och består av avhoppare från Hells Angels:

”Det är mycket vapen, pang och bom i de här killarnas bakgrunder, och det är oroväckande,” säger en poliskälla om gänget Topdogz som nu finns i Malmö. Hemsidan är full med bilder på män med vapen av olika slag och olika slagord om hur tuffa medlemmarna är. Flera sitter på de tunga fängelserna Kumla och Tidaholm, påstås det.

Mannen som kallas ”Sverigepresident” är en 43-årig före detta Hells Angels-medlem. Förra sommaren dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för inblandning i ”dynamithärvan” på Malmö Centralstation. 70 kilo sprängämne hittades i ett förvaringsskåp på stationen vid ett tillslag av polisens gängspanare.

En anledning till att det etableras så många nya kriminella gäng i Skåne just nu kan vara det krig som länge förekommit inom de gangsterkretsar som dominerat den kriminella scenen under lång tid i Sverige, nätverken med kopplingar till Balkan. Sönderfallet av Jugoslavien, det efterföljande inbördeskriget och isoleringen av Serbien har lett till motsättningar och uppgöresler i dessa nätverk som förmodligen försvagat dem.

Intressant?
Borgarmedia: KVP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements