Organisering istället för stenkastning

Istället för att attackera brandbilar, brandmän och andra människor som arbetar med att göra vårt samhälle bättre att leva i så borde folk i olika förorter organisera sig på det sätt om invånarna i Hammarkullen gjort. Organiseringen i Hammarkullen har lett till en rad segrar över kommunen och en rad stoppade nedskärningar av socialt viktig verksamhet. Det är som hammarkulleborna man ska göra och inte som ungdomar i Lövgärdet.

Den verksamhet som invånarna i Hammarkullen räddat, fritidsgårdar, bibliotek och annat, är sådan verksamhet som behvös för att motarbet det som skett i en del förorter. Att missnöjet med situationen tar sig negativa och destruktiva uttryck. Det som behövs är istället organisering och organiserad kamp. Det är endast så det kan bli bättre. Kom på möte i Hammarkullen för att diskutera vad som kan och behöver göras:

Vilken framtid för förorten?

Hur ser det ut i Hammarkullen? Vad är det som är bra? Vilka är problemen?
Varför bränns bilar i förorterna?
Kan andra – hoppets – eldar tändas?
Hur ska vi tillsammans arbeta för förbättringar? Vad är målet?

En panel möter publiken:
Ove Sernhede
ungdomsforskare, Göteborgs universitet
Lina Renholm Nyby
fritidsledare, Mixgården i Hammarkullen
Mikael Ljungqvist
aktiv i ”Hammarkullen mot nedskärningar”
Efrem Bayre
samhällsinformatör i Angered

Måndag 23 november klockan 19
Hammarkullens Folkets Hus

Arr: tidskriften Socialpolitik, Ordfront och tidskriften Röda rummet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements