Färre jobb i nya Saab – men återanställningar i detta nu

Det verkar nu allt mer uppenbart det soom jag hävdat ända sedan affären Koenigsegg-Saab först annonserades. Det kommer att innebära färre jobb. Under tiden som arbetet med att rekonstruera Saab har pågått har produktionen och försäljningen av Saab-bilar minskat och minskat. Det innebär färre jobb.

Inte heller tror jag att Koenigsegg har några som helst planer på att öka produktionen i Trollhättan till det som en gång varit även om man faktiskt återanställer folk just nu. Nu visar dessutom Koenigsegg genom att minska antalet återförsäljare att man inte räknar med ökad försäljning utan snarare med en fortsatt låg eller minskande (USA var Saabs största marknad och en minskning av antalet försäljare där har betydelse). En lyxbilssatsning är nog att vänta, något som betyder färre jobb. Den eventuella ”massproduktion” av Saab-bilar som eventuellt kommer att bli, blir i så fall förmodligen i Kina.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Kurt

    Det kommer inte att bli några jobb alls kvar. Hela Koenigsseggaffären är bara en enda långsam avvecklingsstrategi. I stället för att slå igen allt på en gång, så kommer det nu att stängas i omgångar, och regeringen slipper ta ansvar, det kommer at falla på Koenigsegg i stället.

  • Pingback: Nedläggning av Saab i Trollhättan | Svensson()