Sverigedemokraterna kan inte bekämpas med nyliberal politik

I den meningen formuleras de vanliga och etablerade svenska partiernas problem. Man företräder i stort sett samtliga en politik som går ut över de vanliga människorna. Vänsterpartiet gör det inte i ord, men i praktiken gör man det i handling genom att sätta regeringsposter före en arbetarvänlig politik.

De etablerade svenska partierna vill alla införa försämringar för arbetare, de vill privatisera mer, avreglera mer, sälja ut, lägga ner, gynna företagen och de rika. Tror fan att folk blir förbannade och försöker hitta nåt alternativ. Sverigedemokraterna (SD) är vad man då ofta hittar. Ett parti som säger, om vi bara slänger ut alla invandrare, om vi inte tar emot fler invandrare eller flyktingar, om vi inte ger flyktingar pengar så skulle det bli bättre.

Samtidigt så är partiet arbetarfientligt, kvinnofientligt, för privatiseringar, för att gynna de rika och storföretagen, för hårdare och mer repression genom onödig lagstiftning osv. Kort sagt så vill SD försämra för arbetare och vanligt folk, men döljer det genom att skylla på någon annan. En arbetare som röstar på SD röstar alltså mot sig själv, stöd till SD innebär försämringar för vanligt folk. Det innebär i praktiken samma politik som alla andra partier, parat med syndabockstänkande.

Sverigedemokraterna bekämpas genom att arbeta för en politik som syftar till ett jämlikt, solidariskt och jämställt samhälle.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements